Een feestelijk uitziende kip met kersen en portsaus, een echt zomers gerecht. Je kunt hiervoor ook eventueel kersen uit pot gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-06-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en bestrooi deze met peper en zout.
Ontpit de kersen, dit kun je het makkelijkste met een ontpitter doen. Als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken of ze met een stokje eruit duwen.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin. Blus af met de rode port en voeg ook meteen de kersen en rozemarijn toe.
Schenk na enkele minuten de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kipfilets garen in het vocht voor ongeveer 15 minuten.
Inmiddels zal de saus ingedikt zijn, als dit niet het geval is kun je deze nog langer laten indikken. Verwijder de rozemarijn takjes en breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.
Controleer of de kip gaar is, als dit nog niet het geval is maar de saus is al dik genoeg kun je nog een scheutje water toevoegen tot de kip wel gaar is.
Serveer bijvoorbeeld met een salade en pommes duchesse. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.