Kip met kersen en portsaus
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip met kersen en portsaus

Een feestelijk uitziende kip met kersen en portsaus, een echt zomers gerecht. Je kunt hiervoor ook eventueel kersen uit pot gebruiken.

30 minuten
2 personen
Kip met kersen en portsaus ingrediënten
Recept kip met kersen en portsaus

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-06-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en bestrooi deze met peper en zout.

Ontpit de kersen, dit kun je het makkelijkste met een ontpitter doen. Als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken of ze met een stokje eruit duwen. 

Kip met kersen en portsaus
Kip met kersen en portsaus

Kip met kersen en portsaus afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin. Blus af met de rode port en voeg ook meteen de kersen en rozemarijn toe.

Schenk na enkele minuten de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kipfilets garen in het vocht voor ongeveer 15 minuten.

Inmiddels zal de saus ingedikt zijn, als dit niet het geval is kun je deze nog langer laten indikken. Verwijder de rozemarijn takjes en breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.

Controleer of de kip gaar is, als dit nog niet het geval is maar de saus is al dik genoeg kun je nog een scheutje water toevoegen tot de kip wel gaar is.

Serveer bijvoorbeeld met een salade en pommes duchesse. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
365.8 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.99 g
13.71 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.13 g
2.51 g
Eiwitten
45.99 g
Vezels
2.12 g
Natrium
941.52 mg
Mineralen
Ijzer
2.23 mg
Calcium
53.25 mg
Magnesium
66.66 mg
Kalium
66.66 mg
Fosfor
538.28 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.24 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
6.7 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
1.08 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
5.85 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip met kersen en portsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.