11 overheerlijke herfstrecepten
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

11 overheerlijke herfstrecepten

De herfst zit bomvol verwarmende gerechten met o.a. pompoen, walnoten en de lekkerste paddenstoelen. Bekijk deze overheerlijke herfstrecepten en laat je inspireren!

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 10-10-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-10-2022

Het wordt weer herfst en dat betekent tijd voor lekker comfort food! Wij hebben 11 overheerlijke herfstrecepten voor je verzameld, zodat jij kunt genieten van deze gezellige tijd van het jaar.

1) Stoofpot

Een stevige stoofpot is precies wat je nodig hebt om warm te worden in de herfst. Een heerlijk runderstoofpotje met wortel en aardappel is een perfecte maaltijd voor een koude dag. Wel duurt het even voordat een stoofpotje klaar is, maar je krijgt er een overheerlijke maaltijd voor terug die je van kop tot teen opwarmt!

2) Risotto

Een ander herfstklassieker is risotto. Dit Italiaanse gerecht is een heerlijke maaltijd die je snel klaar kunt maken, en waarvan je gegarandeerd gaat smullen. Risotto met paddenstoelen of butternut pompoen is de perfecte herfstmaaltijd.

3) Pannenkoeken

Oké, pannenkoeken zijn geen traditioneel herfstgerecht, maar ze zijn wel erg lekker. En er zijn tal van overheerlijke herfst varianten te maken, zoals pannenkoeken met appel en kaneel of pannenkoeken met pompoen. Kortom, er is genoeg keuze om een heerlijke herfst pannenkoek te maken!

Pompoen pannenkoeken
Pannenkoeken met pompoen

4) Soep

Een lekkere warme soep is altijd een goed idee, en er zijn tal van overheerlijke herfstsoepen om te maken. Denk bijvoorbeeld aan pompoensoep of minestrone, maar ook champignonsoep of tomatensoep zijn perfect voor de koudere dagen. Soepjes zijn ook budgetvriendelijk als je oplet wat er in promotie staat. Bijvoorbeeld in de eerstvolgende AH Folder van volgende week vind je een pompoensoep verspakket voor nog geen € 3.

5) Chili con carne

Chili con carne staat garant voor een lekker warm en stevig maaltje, precies wat je nodig hebt in de herfst. Er zijn verschillende recepten voor chili con carne, dus je kunt altijd wat variëren. Probeer bijvoorbeeld eens een vegetarische variant of maak je chili extra pittig met extra chilipepers.

6) Herfsttaart

Na afloop van een overheerlijke herfstmaaltijd mag een lekker toetje natuurlijk niet ontbreken. Er zijn tal van overheerlijke herfst recepten voor taarten en desserts, zoals appeltaart, pompoentaart of cranberry cake. Of maak eens een heerlijk herfstdessert met peer en amandel. Kortom, er is genoeg keuze voor een overheerlijk herfsttoetje!

Appeltaart met custard
Appeltaart met custard

7) Hutspot

Mmm.. hutspot. Dit is echt een herfstklassieker! Een heerlijke hutspot met wortel en aardappel is de perfecte maaltijd voor een koude dag. Doe er een heerlijke (rook)worst bij  en je hebt een overheerlijke maaltijd!

8) Quiche

Een lekkere warme quiche is altijd een goed idee. Er zijn verschillende herfstrecepten voor quiche, zoals quiche met bloemkool en broccoli of een vegetarische variant. Of maak bijvoorbeeld eens een heerlijke courgettequiche of een romige spinaziequiche.

9) Macaroni met kaas

Macaroni met kaas uit de oven is precies wat je nodig hebt om warm te worden in de herfst. Een heerlijke macaroni met old cheddar of goudse kaas is de perfecte maaltijd voor een koude dag.  Ook lekker: macaroni met boerenkaas of boursin.

10) Herfstpizza

Pizza is altijd een goed idee, maar in de herfst kun je je pizza nog wat extra smaak geven door er herfstgroenten op te doen. Denk bijvoorbeeld aan champignons, uien, courgette of broccoli. Of maak eens een heerlijke pizza met gehakt en rode uien. Yum!

11) Herfstsalade

Een herfstsalade is de perfecte lichte maaltijd of bijgerecht. Er zijn verschillende recepten voor herfstsalades, maar een salade met appel, rozijnen en noten is altijd een goed idee. Of maak bijvoorbeeld eens een gezonde pompoensalade of een salade met cranberries en walnoten. Kortom, er is genoeg keuze voor een overheerlijke herfstsalade!

Wat vind je van deze blog?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "11 overheerlijke herfstrecepten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.