Een heerlijke romige risotto met champignons en mascarpone die makkelijk te maken is en extra smaakvol met spekjes en prei. Ook lekker als vegetarische variant zonder spekjes!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de prei goed en snijd deze in (halve) ringen. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de bouillon en zet opzij.
Bak de spekjes enkele minuten in de grote bakpan. Voeg dan een beetje boter toe en bak de helft van de champignons mooi bruin.
Voeg dan opnieuw een beetje boter toe en voeg dan pas de andere helft van de champignons toe samen met de takjes tijm. Als je ze allemaal tegelijk zal toevoegen, zullen ze niet mooi bruin bakken.
Voeg de prei samen met de fijngesneden knoflook toe en bak nog enkele minuten mee. Bak de rijst nog even mee tot deze glazig is geworden.
Zet het vuur lager en blus af met witte wijn. Voeg telkens een beetje van de bouillon toe en voeg pas nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
Herhaal tot de rijst gaar is, misschien heb je een beetje extra vocht nodig of misschien is 750 ml net iets teveel.
Roer de mascarpone erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm en serveer direct, eet smakelijk!
Welke champignons voor risotto?
Voor een risotto met champignons kun je verschillende soorten champignons gebruiken, zoals witte of kastanjechampignons. Maar je kunt ook verschillende paddenstoelen gebruiken zoals oesterzwammen, shiitakes etc.
Mijn risotto is nog hard, wat nu?
Stel dat je al het vocht al hebt toegevoegd en de risotto is toch nog hard, dan kan dit meerdere oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende oorzaak is dat het vuur te hoog staat, hierdoor verdampt het te snel zonder dat de rijst het vocht heeft opgenomen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.