Ohmydish.nl


Risotto met champignons en mascarpone

Een heerlijke romige risotto met champignons en mascarpone die makkelijk te maken is en extra smaakvol met spekjes en prei. Ook lekker als vegetarische variant zonder spekjes!

Risotto met champignons en mascarpone
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Risotto met champignons en mascarpone

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram risotto rijst
  • 500 gram champignons
  • 1 kleine prei
  • 3 knoflooktenen
  • 300 gram spekjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • paar takjes verse tijm
  • flinke klont boter
  • 750 ml runderbouillon of champignonbouillon
  • 4 flinke eetlepels mascarpone
  • peper en zout naar smaak
Risotto met champignons en mascarpone ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • middelgrote pan
  • soeplepel
  • grote (diepe) bakpan
  • siliconen spatel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-champignons-en-mascarpone


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de prei goed en snijd deze in (halve) ringen. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd de champignons in plakjes.

Verwarm de bouillon en zet opzij.

Risotto met champignons en mascarpone
Risotto met champignons en mascarpone

Risotto met champignons en mascarpone afmaken – 35 minuten

Bak de spekjes enkele minuten in de grote bakpan. Voeg dan een beetje boter toe en bak de helft van de champignons mooi bruin. 

Voeg dan opnieuw een beetje boter toe en voeg dan pas de andere helft van de champignons toe samen met de takjes tijm. Als je ze allemaal tegelijk zal toevoegen, zullen ze niet mooi bruin bakken.

Voeg dan de prei samen met de fijngesneden knoflook toe en bak nog enkele minuten mee. Bak dan de rijst nog even mee tot deze glazig is geworden.

Zet het vuur lager en blus dan af met de witte wijn. Voeg dan telkens een beetje van de bouillon toe en voeg pas nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. 

Herhaal tot de rijst gaar is, misschien heb je een beetje extra vocht nodig of misschien is 750 ml net iets teveel. 

Roer de mascarpone erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm en serveer direct, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Paksoi uit de wok

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.