Heerlijk thuiskomen doe je met deze herfst stoofpot. Laat het gure weer voor wat het is en geniet! Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de wortelen en selderijstengels en schil deze. Snijd de teentjes knoflook en ui in fijne stukjes.
Was de verse tijm takjes, sla deze stap over als je gebruik maakt van gedroogde tijm. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd de champignons in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de wortelen, selderij, knoflook en ui in 10 minuten zacht op laag vuur.
Voeg de tomatenpuree, tijm en laurierblaadjes aan toe. Laat rustig garen. Snijd de biefstukken ondertussen in kleine stukken terwijl de groenten aan het garen zijn. Voeg peper, zout en bloem toe aan een diep bord. Haal het rundvlees door de bloem.
Verhit boter in een bakpan en bak het vlees bruin. Verplaats het vlees dan na 10 minuten naar de pan met de groenten. Giet de rode wijn samen met de champignonbouillon in de braadpan. Roer af en toe om te voorkomen dat de ingrediënten aan de bodem van de pan blijven plakken. Laat op middelhoog vuur een half uur lang rustig garen.
Bak de champignons in de bakpan 10 minuten lang zonder boter of olijfolie. Er zal wat rook uit de pan komen, dit is niet erg.
Roer de champignons af en toe om te voorkomend dat deze aanbranden. Voeg de gebakken champignons dan toe aan de pan met het vlees en de groente. Laat alles een 15 minuten lang doorgaren. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes.
Garneer de herfst stoofpot met gesneden verse peterselie. Serveer met aardappelpuree, pasta of rijst. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.