Herfst stoofpot
😍 62Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Herfst stoofpot

Heerlijk thuiskomen doe je met deze herfst stoofpot. Laat het gure weer voor wat het is en geniet! Recept voor 4 personen.

1 uur 15 minuten
4 personen
Herfst stoofpot ingrediënten

Recept herfst stoofpot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
55 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 55 minuten

Was de wortelen en selderijstengels en schil deze. Snijd de teentjes knoflook en ui in fijne stukjes.

Was de verse tijm takjes, sla deze stap over als je gebruik maakt van gedroogde tijm. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd de champignons in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de wortelen, selderij, knoflook en ui in 10 minuten zacht op laag vuur.

Voeg de tomatenpuree, tijm en laurierblaadjes aan toe. Laat rustig garen. Snijd de biefstukken ondertussen in kleine stukken terwijl de groenten aan het garen zijn. Voeg peper, zout en bloem toe aan een diep bord. Haal het rundvlees door de bloem.

Verhit boter in een bakpan en bak het vlees bruin. Verplaats het vlees dan na 10 minuten naar de pan met de groenten. Giet de rode wijn samen met de champignonbouillon in de braadpan. Roer af en toe om te voorkomen dat de ingrediënten aan de bodem van de pan blijven plakken. Laat op middelhoog vuur een half uur lang rustig garen.

Herfst stoofpot
Herfst stoofpot

De herfst stoofpot afmaken – 20 minuten

Bak de champignons in de bakpan 10 minuten lang zonder boter of olijfolie. Er zal wat rook uit de pan komen, dit is niet erg.

Roer de champignons af en toe om te voorkomend dat deze aanbranden. Voeg de gebakken champignons dan toe aan de pan met het vlees en de groente. Laat alles een 15 minuten lang doorgaren. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes.

Garneer de herfst stoofpot met gesneden verse peterselie. Serveer met aardappelpuree, pasta of rijst. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

62 waarderingen
😍
62
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
272.56 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.85 g
4.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.04 g
2.58 g
Eiwitten
31.6 g
Vezels
5.11 g
Natrium
261.59 mg
Mineralen
Ijzer
5.56 mg
Calcium
82.81 mg
Magnesium
51.46 mg
Kalium
51.46 mg
Fosfor
404.79 mg
Koper
0.79 mg
Zink
5.94 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
20.54 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
1.39 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.59 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
1.8 µg
Foliumzuur
50.64 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
8.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Herfst stoofpot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.