Ohmydish.nl


Herfst stoofpot

Heerlijk thuiskomen doe je met deze herfst stoofpot. Laat het gure weer voor wat het is en geniet! Recept voor 4 personen.

Herfst stoofpot
1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Herfst stoofpot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 wortelen
  • 2 selderijstengels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse of gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 450 gram biefstuk of ander soort mager en mals rundvlees
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml champignonbouillon
  • 250 gram (witte) champignons
  • 150 gram wilde / kastanjechampignons
  • Olijfolie
  • Klontje boter
Herfst stoofpot ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Champignonborstel of keukenpapier
  • Braadpan
  • Bakpan
  • Diep bord

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/herfst-stoofpot


Voorbereiding -- 55 minuten

Was de wortelen en selderijstengels en schil deze. Snijd de teentjes knoflook en ui in fijne stukjes.

Was de verse tijm takjes, sla deze stap over als je gebruik maakt van gedroogde tijm. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd de champignons in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de wortelen, selderij, knoflook en ui in 10 minuten zacht op laag vuur.

Voeg de tomatenpuree, tijm en laurierblaadjes aan toe. Laat rustig garen. Snijd de biefstukken ondertussen in kleine stukken terwijl de groenten aan het garen zijn. Voeg peper, zout en bloem toe aan een diep bord. Haal het rundvlees door de bloem.

Verhit boter in een bakpan en bak het vlees bruin. Verplaats het vlees dan na 10 minuten naar de pan met de groenten. Giet de rode wijn samen met de champignonbouillon in de braadpan. Roer af en toe om te voorkomen dat de ingrediënten aan de bodem van de pan blijven plakken. Laat op middelhoog vuur een half uur lang rustig garen.

Herfst stoofpot
Herfst stoofpot

De herfst stoofpot afmaken -- 20 minuten

Bak de champignons in de bakpan 10 minuten lang zonder boter of olijfolie. Er zal wat rook uit de pan komen, dit is niet erg.

Roer de champignons af en toe om te voorkomend dat deze aanbranden. Voeg de gebakken champignons dan toe aan de pan met het vlees en de groente. Laat alles een 15 minuten lang doorgaren. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes.

Garneer de herfst stoofpot met gesneden verse peterselie. Serveer met aardappelpuree, pasta of rijst. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Pompoensoep
Volgend recept →
Pompoenbrood

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.