Pompoensalade met kip

(7)

Deze pompoensalade met kip is perfect voor de herfst met een friszure granaatappel dressing en kruidige kip.

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Pompoensalade met kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kipfilets
  • ongeveer 400 gram pompoen
  • ongeveer 200 gram verse spinazie
  • 2 granaatappels
  • ½e citroen
  • ongeveer 100 ml olijfolie + extra
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad + extra
Pompoensalade met kip Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • optioneel: dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • kleine kom
  • citruspers
  • kleine garde
  • houten lepel
  • grote kom

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoensalade-met-kip


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in vrij grove stukken en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de stukken pompoen met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een klein beetje komijn. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Als de kipfilets erg groot zijn kun je deze eventueel door de helft snijden. Breng de kipfilets op smaak met peper, zout, paprikapoeder en komijn.

Was de verse spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Was de tomaatjes en zet opzij.

Pompoensalade met kip
Pompoensalade met kip

Pompoensalade met kip afmaken -- 30 minuten

Bak de kipfilets en pompoen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets en de stukken pompoen. 

Maak ondertussen een makkelijke granaatappel dressing door een granaatappel uit te persen. Je kunt dit het makkelijkste met een citruspers doen. Voeg een eetlepel citroensap toe. Er bestaan ontzettend veel soorten granaatappel, dus als je een zoete(re) granaatappelsoort gebruikt kun je een beetje meer citroensap toevoegen naar smaak. 

Voeg dan geleidelijk olijfolie toe aan het sap terwijl je goed mengt met een kleine garde, zodat het een mooie gladde dressing zal worden. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Haal de granaatappelpitjes uit de 2e granaatappel, dit gaat het makkelijkste door er met een houten lepel op te tikken. Meng de pitjes samen met de verse spinazie, tomaatjes en granaatappeldressing in een grote kom. 

Verdeel de geroosterde stukken pompoen over de salade. Controleer of de kipfilets helemaal gaar zijn en snijd deze dan in stukken. Plaats de kip bovenop de salade en serveer direct!

Wat vind jij van dit recept?

7 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.