Deze pompoensalade met kip is perfect voor de herfst met een friszure granaatappel dressing en kruidige kip.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in vrij grove stukken en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de stukken pompoen met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een klein beetje komijn.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Als de kipfilets erg groot zijn kun je deze eventueel door de helft snijden. Breng de kipfilets op smaak met peper, zout, paprikapoeder en komijn.
Was de verse spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Was de tomaatjes en zet opzij.
Bak de kipfilets en pompoen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets en de stukken pompoen.
Maak ondertussen een makkelijke granaatappel dressing door een granaatappel uit te persen. Je kunt dit het makkelijkste met een citruspers doen. Voeg een eetlepel citroensap toe. Er bestaan ontzettend veel soorten granaatappel, dus als je een zoete(re) granaatappelsoort gebruikt kun je een beetje meer citroensap toevoegen naar smaak.
Voeg dan geleidelijk olijfolie toe aan het sap terwijl je goed mengt met een kleine garde, zodat het een mooie gladde dressing zal worden. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Haal de granaatappelpitjes uit de 2e granaatappel, dit gaat het makkelijkste door er met een houten lepel op te tikken. Meng de pitjes samen met de verse spinazie, tomaatjes en granaatappeldressing in een grote kom.
Verdeel de geroosterde stukken pompoen over de salade. Controleer of de kipfilets helemaal gaar zijn en snijd deze dan in stukken. Plaats de kip bovenop de salade en serveer direct!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.