Pompoensalade met kip

(8)

Deze pompoensalade met kip is perfect voor de herfst met een friszure granaatappel dressing en kruidige kip.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-12-2021

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Pompoensalade met kip

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • ongeveer 400 gram pompoen
  • ongeveer 200 gram verse spinazie
  • 2 granaatappels
  • ½e citroen
  • ongeveer 100 ml olijfolie + extra
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad + extra

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • optioneel: dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • kleine kom
  • citruspers
  • kleine garde
  • houten lepel
  • grote kom

Pompoensalade met kip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoensalade-met-kip


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in vrij grove stukken en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de stukken pompoen met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een klein beetje komijn. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Als de kipfilets erg groot zijn kun je deze eventueel door de helft snijden. Breng de kipfilets op smaak met peper, zout, paprikapoeder en komijn.

Was de verse spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Was de tomaatjes en zet opzij.

Pompoensalade met kip
Pompoensalade met kip

Pompoensalade met kip afmaken -- 30 minuten

Bak de kipfilets en pompoen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets en de stukken pompoen. 

Maak ondertussen een makkelijke granaatappel dressing door een granaatappel uit te persen. Je kunt dit het makkelijkste met een citruspers doen. Voeg een eetlepel citroensap toe. Er bestaan ontzettend veel soorten granaatappel, dus als je een zoete(re) granaatappelsoort gebruikt kun je een beetje meer citroensap toevoegen naar smaak. 

Voeg dan geleidelijk olijfolie toe aan het sap terwijl je goed mengt met een kleine garde, zodat het een mooie gladde dressing zal worden. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Haal de granaatappelpitjes uit de 2e granaatappel, dit gaat het makkelijkste door er met een houten lepel op te tikken. Meng de pitjes samen met de verse spinazie, tomaatjes en granaatappeldressing in een grote kom. 

Verdeel de geroosterde stukken pompoen over de salade. Controleer of de kipfilets helemaal gaar zijn en snijd deze dan in stukken. Plaats de kip bovenop de salade en serveer direct!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-12-2021


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Pompoensalade met kip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.