Quiche met bloemkool en broccoli
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Quiche met bloemkool en broccoli

Een quiche met bloemkool en broccoli is heerlijk tijdens koude dagen. Met een mooie gele kleur van kerrie, wat qua smaak perfect past in deze hartige taart.

1 uur
4 personen
Quiche met bloemkool en broccoli ingrediënten

Recept quiche met bloemkool en broccoli

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Als je zelf deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat dit nog moet rusten. Vul een grote pan met water en breng aan de kook.

Verdeel ondertussen de bloemkool en broccoli in niet al te grote roosjes. Kook de bloemkool en broccoli beetgaar in het kokende water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes. 

Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en zet opzij. Verhit een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten.

Het is niet nodig om extra boter of olie toe te voegen aan de pan. Bak dan ook de fijngesneden sjalot en knoflook nog kort mee.

Verwarm de oven voor 180 graden Celsius en vet de taartvorm in met boter. 

Quiche met bloemkool en broccoli
Quiche met bloemkool en broccoli

Quiche met bloemkool en broccoli afmaken – 45 minuten

Bekleed de taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel hierover de beetgare bloemkool en broccoli. Verdeel hierover de spekjes, sjalot en knoflook.

Meng eieren samen met room, kerrie en ongeveer 3/4e van de fijngehakte peterselie in een middelgrote kom. Breng op smaak met peper en zout.

Giet dit mengsel over de taartvorm, je zult hiermee de groenten niet volledig bedekken met het ei mengsel.

Maak de quiche af met geraspte kaas en bak deze dan mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Garneer met de resterende fijngehakte peterselie, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
608.2 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
10.28 g
5.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
47.32 g
21.87 g
Eiwitten
28.91 g
Vezels
6.9 g
Natrium
1536.6 mg
Mineralen
Ijzer
4.68 mg
Calcium
405.92 mg
Magnesium
58.06 mg
Kalium
58.06 mg
Fosfor
422.06 mg
Koper
0.54 mg
Zink
3.24 mg
Jodium
11.04 µg
Selenium
16.73 µg
Vitamines
Vitamine C
200.15 mg
Vitamine D
1.1 mg
Vitamine A
25.71 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.68 mg
Vitamine B6
0.71 mg
Vitamine B12
1.95 µg
Foliumzuur
134.66 µg
Vitamine E
0.91 mg
Vitamine K
153.44 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Quiche met bloemkool en broccoli"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.