Een quiche met bloemkool en broccoli is heerlijk tijdens koude dagen. Met een mooie gele kleur van kerrie, wat qua smaak perfect past in deze hartige taart.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-12-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-bloemkool-en-broccoli
Als je zelf deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat dit nog moet rusten. Vul een grote pan met water en breng aan de kook.
Verdeel ondertussen de bloemkool en broccoli in niet al te grote roosjes. Kook de bloemkool en broccoli beetgaar in het kokende water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en zet opzij. Verhit een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten.
Het is niet nodig om extra boter of olie toe te voegen aan de pan. Bak dan ook de fijngesneden sjalot en knoflook nog kort mee.
Verwarm de oven voor 180 graden Celsius en vet de taartvorm in met boter.
Bekleed de taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel hierover de beetgare bloemkool en broccoli. Verdeel hierover de spekjes, sjalot en knoflook.
Meng eieren samen met room, kerrie en ongeveer 3/4e van de fijngehakte peterselie in een middelgrote kom. Breng op smaak met peper en zout.
Giet dit mengsel over de taartvorm, je zult hiermee de groenten niet volledig bedekken met het ei mengsel.
Maak de quiche af met geraspte kaas en bak deze dan mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Garneer met de resterende fijngehakte peterselie, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-12-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.