Ohmydish.nl


Quiche met bloemkool en broccoli

Een quiche met bloemkool en broccoli is heerlijk tijdens koude dagen. Met een mooie gele kleur van kerrie, wat qua smaak perfect past in deze hartige taart.

Quiche met bloemkool en broccoli
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Quiche met bloemkool en broccoli

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 recept voor hartig deeg of gebruik bladerdeeg
  • 400 gram broccoli
  • 400 gram bloemkool
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 2 eieren
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels kerrie
  • paar takjes verse peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • een flinke handvol geraspte kaas
Quiche met bloemkool en broccoli ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • schuimspaan of vergiet
  • taartvorm (ongeveer 26 cm)
  • vork
  • optioneel: deegroller
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • oven
  • middelgrote kom
  • garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-bloemkool-en-broccoli


Voorbereiding -- 15 minuten

Als je zelf deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat dit nog moet rusten. Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de bloemkool en broccoli in niet al te grote roosjes. Kook de bloemkool en broccoli beetgaar in het kokende water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.

Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en zet opzij. Verhit een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Het is niet nodig om extra boter of olie toe te voegen aan de pan. Bak dan ook de fijngesneden sjalot en knoflook nog kort mee. Verwarm de oven voor 180 graden Celsius en vet de taartvorm in met boter.

Quiche met bloemkool en broccoli Quiche met bloemkool en broccoli

Quiche met bloemkool en broccoli afmaken -- 45 minuten

Bekleed de taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel hierover de beetgare bloemkool en broccoli. Verdeel hierover de spekjes, sjalot en knoflook. Meng eieren samen met room, kerrie en ongeveer 3/4e van de fijngehakte peterselie in een middelgrote kom. Breng op smaak met peper en zout. Giet dit mengsel over de taartvorm, je zult hiermee de groenten niet volledig bedekken met het ei mengsel.

Maak de quiche af met geraspte kaas en bak deze dan mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Garneer met de resterende fijngehakte peterselie, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Roomborstplaat
Volgend recept →
Gemarineerde kip in yuzu sap

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.