Een amuse is een lekkere manier om de spijsvertering op gang te krijgen en de smaakpapillen te stimuleren. Serveer eens een lekker hapje voorafgaand aan het kerstdiner.
Een amuse is een klein gerechtje of hapje waar je simpelweg meer trek van krijgt. Het is een lekkere manier om de spijsvertering op gang te krijgen en de smaakpapillen te stimuleren.
Van origine is een amuse een hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt. Tegenwoordig worden amuses echter alvorens, of tijdens het aan tafel gaan al opgediend. In de meeste restaurants krijg je een amuse op kosten van het restaurant.
Tijdens een etentje thuis is het ook erg leuk om te beginnen met een klein hapje, een amuse. Serveer deze bijvoorbeeld met bubbels om het diner op een leuke manier te openen.
Foto | Recept |
---|---|
Amuse van polenta en zoete aardappelRecept voor 20 personenBij het kerstdiner is een klein hapje vooraf, tijdens het aperitief, zeer aangenaam. Deze amuse van polenta en zoete aardappel is heerlijk én vegetarisch! Naar recept | |
Kaki en geitenkaas amuseRecept voor 6 personenErvaar de heerlijke combi van fruit en kaas in deze kaki en geitenkaas amuse. Snel klaar om genoeg tijd over te hebben om van oudejaarsavond te genieten. Naar recept | |
Blini's met zalm en yuzuRecept voor 8 personenHapjes met verse zalm ipv gerookte zalm zijn altijd nóg lekkerder! Deze blini's met zalm en yuzu zien er ook nog eens leuk uit voor de feestdagen. Naar recept | |
Dadels met zuurkool en spekRecept voor 10 personenDeze dadels met zuurkool en spek zijn gebakken in de oven en zijn een leuke snack om uit te delen op een feestje. Naar recept | |
Bruschetta met ham en kwarteleitjesRecept voor 8 personenBruschetta met ham en kwarteleitjes zijn een feestelijk en makkelijk hapje voor tijdens een feestje. Klaar binnen 20 minuten met weinig ingrediënten. Naar recept | |
Toastjes met gerookte zalm en kruidenkaasRecept voor 3 personenDeze toastjes met gerookte zalm en kruidenkaas zijn geweldig om te serveren op een feest, als tapas of bij de high-tea. Klaar in 15 minuten. Naar recept | |
Bruschetta met mascarpone en granaatappelRecept voor 6 personenDeze bruschetta met mascarpone en granaatappel zien er niet alleen kleurrijk uit, ze zijn ook nog eens heerlijk door de gepofte zachte knoflook. Naar recept | |
Blini's met eendRecept voor 6 personenDeze feestelijke hapjes zijn gemaakt met weinig ingrediënten. De gerookte eendenborst in combinatie met rode ui en frisse sinaasappel in deze blini's met eend zijn perfect. Naar recept | |
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamicoRecept voor 2 personenEen perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren. Naar recept | |
Scampi in gespiraliseerde aardappelRecept voor 6 personenLeuk om uit te delen tijdens feestjes: scampi in gespiraliseerde aardappel. Gebakken in de oven, klaar in 25 minuten. Naar recept |
Het woord amuse komt uit de Franse taal en is afgeleid van het woord amuser. In het Frans heeft amuser vele betekenissen, waaronder genieten, smullen, amuseren, lekker eten enzovoorts. Een amuse is dus een goede manier om je gasten meer zin in eten te geven.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/10-x-kerst-amuses
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.