Bruschetta met mascarpone en granaatappel
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bruschetta met mascarpone en granaatappel vegetarisch

Deze bruschetta met mascarpone en granaatappel zien er niet alleen kleurrijk uit, ze zijn ook nog eens heerlijk door de gepofte zachte knoflook.

Bruschetta met mascarpone en granaatappel ingrediënten

Recept bruschetta met mascarpone en granaatappel

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Snijd de onderkant van de bol knoflook eraf zodat je de zachte knoflooktenen er na het poffen makkelijk uit kunt drukken. Plaats de knoflookbollen in een ovenschaal of op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Pof de knoflookbollen dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn geworden. 

Laat de knoflook dan afkoelen. Door de knoflook eerst te roosteren, krijgt deze een extra lekkere en veel zachtere smaak. Snijd ondertussen het stokbrood in stukken en besprenkel deze met olijfolie. 

Rooster deze dan kort in de oven, tot deze mooi krokant zijn geworden. Zorg er wel voor dat de binnenkant nog zacht is. Je kunt ze eventueel ook even grillen in een grill pan. 

Verdeel de komkommer in dunne plakken, dit kun je het makkelijkste doen met een dunschiller. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit, dit kun je het makkelijkste doen door er met een houten lepel op te slaan. 

Bruschetta met mascarpone en granaatappel
Bruschetta met mascarpone en granaatappel

De bruschetta met mascarpone en granaatappel afmaken – 10 minuten

Hak de peterselie fijn en roer 3/4e door de mascarpone en bewaar een beetje ter garnering. Knijp de knoflooktenen uit de bollen, pureer deze met de achterkant van je lepel en voeg deze toe aan de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout. 

Besmeer de geroosterde broodjes met het mascarpone mengsel, plaats er een plakje komkommer op en strooi er wat granaatappelpitjes overheen. Maak af met verse gehakte peterselie, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
195.81 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.68 g
3.95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.04 g
5.18 g
Eiwitten
4.39 g
Vezels
2.2 g
Natrium
472.5 mg
Mineralen
Ijzer
0.67 mg
Calcium
49.46 mg
Magnesium
13.56 mg
Kalium
13.56 mg
Fosfor
58.75 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.61 mg
Jodium
0.36 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
4.64 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
10.99 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bruschetta met mascarpone en granaatappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.