Ohmydish.nl


Bruschetta met mascarpone en granaatappel

Deze bruschetta met mascarpone en granaatappel zien er niet alleen kleurrijk uit, ze zijn ook nog eens heerlijk door de gepofte zachte knoflook.

Bruschetta met mascarpone en granaatappel
30 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Bruschetta met mascarpone en granaatappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 stokbrood
  • 100 gram mascarpone
  • 1 kleine knoflookbol
  • peper en zout naar smaak
  • 1/4e komkommer
  • 1 granaatappel
  • paar takjes verse peterselie
  • olijfolie
Bruschetta met mascarpone en granaatappel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • snijplank & koksmes
  • kleine ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier
  • dunschiller
  • houten lepel
  • kleine kom
  • lepel

Bereiden

30 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bruschetta-met-mascarpone-en-granaatappel


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de onderkant van de bol knoflook eraf zodat je de zachte knoflooktenen er na het poffen makkelijk uit kunt drukken. Plaats de knoflookbollen in een ovenschaal of op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Pof de knoflookbollen dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn geworden. Laat de knoflook dan afkoelen. Door de knoflook eerst te roosteren, krijgt deze een extra lekkere en veel zachtere smaak.

Snijd ondertussen het stokbrood in stukken en besprenkel deze met olijfolie. Rooster deze dan kort in de oven, tot deze mooi krokant zijn geworden. Zorg er wel voor dat de binnenkant nog zacht is. Je kunt ze eventueel ook even grillen in een grill pan.

Verdeel de komkommer in dunne plakken, dit kun je het makkelijkste doen met een dunschiller. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit, dit kun je het makkelijkste doen door er met een houten lepel op te slaan.

Bruschetta met mascarpone en granaatappel Bruschetta met mascarpone en granaatappel

De bruschetta met mascarpone en granaatappel afmaken -- 10 minuten

Hak de peterselie fijn en roer 3/4e door de mascarpone en bewaar een beetje ter garnering. Knijp de knoflooktenen uit de bollen, pureer deze met de achterkant van je lepel en voeg deze toe aan de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer de geroosterde broodjes met het mascarpone mengsel, plaats er een plakje komkommer op en strooi er wat granaatappelpitjes overheen. Maak af met verse gehakte peterselie, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Kersen pannenkoeken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.