Deze bruschetta met mascarpone en granaatappel zien er niet alleen kleurrijk uit, ze zijn ook nog eens heerlijk door de gepofte zachte knoflook.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de onderkant van de bol knoflook eraf zodat je de zachte knoflooktenen er na het poffen makkelijk uit kunt drukken. Plaats de knoflookbollen in een ovenschaal of op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Pof de knoflookbollen dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn geworden.
Laat de knoflook dan afkoelen. Door de knoflook eerst te roosteren, krijgt deze een extra lekkere en veel zachtere smaak. Snijd ondertussen het stokbrood in stukken en besprenkel deze met olijfolie.
Rooster deze dan kort in de oven, tot deze mooi krokant zijn geworden. Zorg er wel voor dat de binnenkant nog zacht is. Je kunt ze eventueel ook even grillen in een grill pan.
Verdeel de komkommer in dunne plakken, dit kun je het makkelijkste doen met een dunschiller. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit, dit kun je het makkelijkste doen door er met een houten lepel op te slaan.
Hak de peterselie fijn en roer 3/4e door de mascarpone en bewaar een beetje ter garnering. Knijp de knoflooktenen uit de bollen, pureer deze met de achterkant van je lepel en voeg deze toe aan de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de geroosterde broodjes met het mascarpone mengsel, plaats er een plakje komkommer op en strooi er wat granaatappelpitjes overheen. Maak af met verse gehakte peterselie, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.