Ohmydish.nl


Yuzu recepten

Yuzu is een Japanse citrussoort met een complexe smaak. In dit overzicht met yuzu recepten vind je verschillende combinaties en bereidingen.

Yuzu recepten

De yuzu vrucht is niet heel erg bekend in Nederland, de verkrijgbaarheid is dan ook niet heel makkelijk. De verse citrus is vaak alleen bij groothandels of speciaalzaken te koop, maar tijdens speciale gelegenheden kan het best wel eens voorkomen dat ze in de supermarkt te vinden zijn. Een klein flesje met yuzu sap is wel makkelijker te koop, je hebt meestal ook maar weinig nodig omdat de smaak sterk is.

Toen wij in 2018 een huis in Zuid-Frankrijk kochten, stond er een onbekende boom in de tuin. Dit bleek een yuzu boom te zijn die ontzettend veel vruchten geeft. Van kleintjes tot grote exemplaren, maar ze smaken allemaal hetzelfde. Ze zijn aan het einde van het jaar rijp en je kunt ze vervangen met citroen of limoensap, maar de yuzu heeft eigenlijk een complexere smaak. Een mix van verschillende soorten citrus.

Onderstaande recepten heb ik zelf al gemaakt met deze heerlijke citrus, die ik overigens zelf wel al kende door mijn werk in restaurants. Daar zul je het misschien van kennen, het staat regelmatig op menukaarten.

Een granaatappel sorbet met citrus is heerlijk verfrissend, extra lekker als je hiervoor yuzu gebruikt. Het super gezonde granaatappelsap kun je zelf persen of te koop bij de supermarkt.

Granaatappel citrus sorbet Granaatappel citrus sorbet

Een lava cake, moelleux au chocolat, kennen we wel. Maar heb je deze ooit gemaakt met witte chocolade én citrus? Geweldig!

Witte chocolade en yuzu lava cake Witte chocolade en yuzu lava cake

Citrus combineert ook altijd perfect met vis, zoals deze verse gemarineerde zalm. Een feestelijk en mooi hapje dat zeker de moeite waard is.

Blini’s met zalm en yuzu Blini’s met zalm en yuzu

Yuzu gaat ook goed samen met rood fruit en een romig dessert zoals deze makkelijke panna cotta.

Yuzu panna cotta Yuzu panna cotta

Aangezien yuzu een Japanse citrus is, gaat het ook perfect samen met ingrediënten zoals sojasaus in een heerlijke salade.

Oosterse salade met yuzu dressing Oosterse salade met yuzu dressing

Kip en citrus is net zo'n goede combinatie als citrus en vis, gemarineerd samen met sojasaus, knoflook en meer is dit een heerlijke malse kipfilet.

Gemarineerde kip in yuzu sap Gemarineerde kip in yuzu sap

Dat yuzu, rood fruit en een romig dessert goed bij elkaar passen zei ik al, en dat bewijst deze heerlijke taart nogmaals.

Rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse Rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse

Een heerlijk romige yuzu taart met een zelfgemaakte bodem en een vulling met eieren.

Yuzu taart Yuzu taart


Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/yuzu-recepten


Vond je deze pagina interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorige pagina
Kerstrecepten 2019
Volgende pagina →
Onze honden

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.