Wat is yuzu?

Deze vrij onbekende vrucht zie je nauwelijks vers. Je kunt het sap wel in kleine flesjes vinden, heb jij het wel eens geproefd?

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Yuzu is een citrusvrucht die ook wel Japanse citrus wordt genoemd. De smaak is vrij complex, en daarom juist zo lekker en apart.

De smaak is te omschrijven als een combinatie van verschillende citrussoorten. Denk hierbij aan citroen, limoen, mandarijn en grapefruit. 

Doorsnede van een yuzu vrucht
Doorsnede van een yuzu vrucht

Deze vrij onbekende citrus heeft een rimpelige schil en bevat ontzettend veel pitjes. Yuzu sap kun je regelmatig vinden bij speciaalzaken en/of horecazaken.

Je hebt het misschien wel al eens voorbij zien komen op een menukaart bij een restaurant, het is namelijk vrij populair bij chefs vanwege de complexe smaak.

Onrijpe yuzu vruchten, Zuid-Frankrijk - juni 2018
Onrijpe yuzu vruchten, Zuid-Frankrijk - juni 2018

Zelf ken ik het van de restaurants waar ik in heb gewerkt, in de vorm van flesjes yuzu sap. De verse vrucht heeft een apart uiterlijk en is in Nederland lastig te verkrijgen.

Ik herkende de vruchten dan ook niet meteen, maar uiteindelijk heb ik al kilo's rijpe yuzu van de stekelige boom in onze tuin (in Zuid-Frankrijk) kunnen gebruiken. 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-yuzu


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!