Ohmydish.nl


Wat is yuzu?

Deze vrij onbekende vrucht zie je nauwelijks vers. Je kunt het sap wel in kleine flesjes vinden, heb jij het wel eens geproefd?Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Yuzu is een citrusvrucht die ook wel Japanse citrus wordt genoemd. De smaak is vrij complex, en daarom juist zo lekker en apart. De smaak is te omschrijven als een combinatie van verschillende citrussoorten. Denk hierbij aan citroen, limoen, mandarijn en grapefruit. 

Doorsnede van een yuzu vrucht

Deze vrij onbekende citrus heeft een rimpelige schil en bevat ontzettend veel pitjes. Yuzu sap kun je regelmatig vinden bij speciaalzaken en/of horecazaken. Je hebt het misschien wel al eens voorbij zien komen op een menukaart bij een restaurant, het is namelijk vrij populair bij chefs vanwege de complexe smaak. Zelf ken ik het van de restaurants waar ik in heb gewerkt, in de vorm van flesjes yuzu sap. De verse vrucht heeft een apart uiterlijk en is in Nederland lastig te verkrijgen. Ik herkende de vruchten dan ook niet meteen, maar uiteindelijk heb ik al kilo's rijpe yuzu van de stekelige boom in onze tuin (in Zuid-Frankrijk) kunnen gebruiken. 

Onrijpe yuzu vruchten, Zuid-Frankrijk - juni 2018


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-yuzu


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Volgend blog →
Zelf sambal maken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.