Ohmydish.nl


Wat is yuzu?

Deze vrij onbekende vrucht zie je nauwelijks vers. Je kunt het sap wel in kleine flesjes vinden, heb jij het wel eens geproefd?

Wat is yuzu?

Blog printen Bekijk reacties (0)


Yuzu is een citrusvrucht die ook wel Japanse citrus wordt genoemd. De smaak is vrij complex, en daarom juist zo lekker en apart. De smaak is te omschrijven als een combinatie van verschillende citrussoorten. Denk hierbij aan citroen, limoen, mandarijn en grapefruit. 

Doorsnede van een yuzu vrucht

Deze vrij onbekende citrus heeft een rimpelige schil en bevat ontzettend veel pitjes. Yuzu sap kun je regelmatig vinden bij speciaalzaken en/of horecazaken. Je hebt het misschien wel al eens voorbij zien komen op een menukaart bij een restaurant, het is namelijk vrij populair bij chefs vanwege de complexe smaak. Zelf ken ik het van de restaurants waar ik in heb gewerkt, in de vorm van flesjes yuzu sap. De verse vrucht heeft een apart uiterlijk en is in Nederland lastig te verkrijgen. Ik herkende de vruchten dan ook niet meteen, maar uiteindelijk heb ik al kilo's rijpe yuzu van de stekelige boom in onze tuin (in Zuid-Frankrijk) kunnen gebruiken. 

Onrijpe yuzu vruchten, Zuid-Frankrijk - juni 2018


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-yuzu


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgend blog →
Zelf sambal maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.