Ohmydish.nl


Oosterse salade met yuzu dressing

Deze oosterse salade met yuzu dressing is een heerlijke fris bijgerecht. Met verschillende soorten groenten, pinda's en een dressing van citrus.

Oosterse salade met yuzu dressing
40 minuten 4 personen Salades
Oosterse salade met yuzu dressing

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 wortels
  • kleine handvol radijsjes
  • 1/4e komkommer
  • flinke handvol sperziebonen (wij gebruikten een mix van groene en gele bonen)
  • 1/2e rode paprika
  • 1 krop little gem - baby romaine sla (of gebruik een andere krokante soort sla)
  • kleine handvol (gezouten) pinda's
  • sap en rasp van 5 yuzu's, dat is ongeveer 3 eetlepels (je kunt dit ook vervangen door limoen)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ongeveer 1 cm verse gember wortel
  • 1 knoflookteen
Oosterse salade met yuzu dressing ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • kleine kom
  • fijne rasp
  • citruspers
  • optioneel: spiraalsnijder

Bereiden

40 minuten 4 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oosterse-salade-met-yuzu-dressing


Voorbereiding -- 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon door de uiteindes te verwijderen. Kook deze vervolgens in ongeveer 5 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze afkoelen. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze fijn.

Schil de wortels en snijd deze in kleine stukjes, wij gebruikten hiervoor een spiraalsnijder maar je kunt deze in elke gewenste vorm snijden. Was de komkommer en radijsjes, snijd deze in plakjes. Was de sla en snijd of scheur deze in stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.

Oosterse salade met yuzu dressing Oosterse salade met yuzu dressing

Oosterse salade met yuzu dressing afmaken -- 10 minuten

Rasp de schil van de yuzu en pers het sap eruit en meng dit samen met gember, knoflook, sesamolie, sojasaus en bruine basterdsuiker tot een dressing.

Meng de bonen, sla, wortel, radijs, paprika en komkommer samen met de dressing. Maak de salade af met pinda's en serveer bijvoorbeeld bij deze heerlijke gemarineerde kip. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.