Deze oosterse salade met yuzu dressing is een heerlijke fris bijgerecht. Met verschillende soorten groenten, pinda's en een dressing van citrus.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oosterse-salade-met-yuzu-dressing
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon door de uiteindes te verwijderen. Kook deze vervolgens in ongeveer 5 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze fijn.
Schil de wortels en snijd deze in kleine stukjes, wij gebruikten hiervoor een spiraalsnijder maar je kunt deze in elke gewenste vorm snijden.
Was de komkommer en radijsjes, snijd deze in plakjes. Was de sla en snijd of scheur deze in stukken.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
Rasp de schil van de yuzu en pers het sap eruit en meng dit samen met gember, knoflook, sesamolie, sojasaus en bruine basterdsuiker tot een dressing.
Meng de bonen, sla, wortel, radijs, paprika en komkommer samen met de dressing.
Maak de salade af met pinda's en serveer bijvoorbeeld bij deze heerlijke gemarineerde kip. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.