Een ontzettend zachte en romige yuzu taart met een zelfgemaakte taartbodem. Je kunt ook andere citrussoorten gebruiken.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/yuzu-taart
Zeef de bloem en het zout. Maak een bergje van de bloem en spreid uit op het werkblad. Maak een gat in het midden van de bloem en voeg 150 gram boter (op kamertemperatuur) toe. Maak zachter door er met je vinger doorheen te wrijven. Voeg 100 gram poedersuiker toe en meng alles goed samen.
Voeg de eieren toe zodra de boter en bloem goed gemengd zijn, meng tot een deeg. Je kunt het deeg eventueel ook mengen met een elektrische mixer. Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats tenminste een half uur lang in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad tot een grote cirkel.
Vet de taartvorm met boter en bekleed deze dan met het deeg. Snijd het overtollige deeg eraf en plaats de taartvorm met het deeg 10 minuten lang in de koelkast.
Meng de eieren en de eidooiers samen met de suiker. Voeg slagroom toe tijdens het mengen, en voeg dan als laatste het sap en de rasp van de yuzu toe.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Dek de citroentaart bodem af met een stuk bakpapier. Leg er dan de blindbakbonen op. Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal dan de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak 3 - 5 minuten of tot het deeg gaar is.
Haal de taartbodem uit de oven en stel de temperatuur van de oven in op 150 graden Celsius. Giet de vulling voorzichtig op de taartbodem. Bak 35 tot 40 minuten lang op 150 graden Celsius. Laat de citroentaart volledig afkoelen na het bakken. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.