Yuzu taart
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Yuzu taart vegetarisch

Een ontzettend zachte en romige yuzu taart met een zelfgemaakte taartbodem. Je kunt ook andere citrussoorten gebruiken.

1 uur 55 minuten
12 personen
Yuzu taart ingrediënten

Recept yuzu taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-10-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 55 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
55 minuten
Totale tijd
1 uur 55 minuten

Het zoete deeg voorbereiden – 50 minuten

Zeef de bloem en het zout. Maak een bergje van de bloem en spreid uit op het werkblad. Maak een gat in het midden van de bloem en voeg 150 gram boter (op kamertemperatuur) toe. Maak zachter door er met je vinger doorheen te wrijven. Voeg 100 gram poedersuiker toe en meng alles goed samen. 

Voeg de eieren toe zodra de boter en bloem goed gemengd zijn, meng tot een deeg. Je kunt het deeg eventueel ook mengen met een elektrische mixer. Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats tenminste een half uur lang in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestuift werkblad tot een grote cirkel. 

Vet de taartvorm met boter en bekleed deze dan met het deeg. Snijd het overtollige deeg eraf en plaats de taartvorm met het deeg 10 minuten lang in de koelkast. 

Yuzu taart
Yuzu taart

De citroenvulling maken – 10 minuten

Meng de eieren en de eidooiers samen met de suiker. Voeg slagroom toe tijdens het mengen, en voeg dan als laatste het sap en de rasp van de yuzu toe.

De taartbodem bakken – 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. 

Dek de citroentaart bodem af met een stuk bakpapier. Leg er dan de blindbakbonen op. Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal dan de blindbakbonen en het bakpapier eraf, en bak 3 - 5 minuten of tot het deeg gaar is.

De citroentaart bakken – 40 minuten

Haal de taartbodem uit de oven en stel de temperatuur van de oven in op 150 graden Celsius. Giet de vulling voorzichtig op de taartbodem. 

Bak 35 tot 40 minuten lang op 150 graden Celsius. Laat de citroentaart volledig afkoelen na het bakken. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
443.87 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
54.52 g
34.2 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.82 g
11.16 g
Eiwitten
8.04 g
Vezels
0.83 g
Natrium
78.09 mg
Mineralen
Ijzer
1.12 mg
Calcium
39.98 mg
Magnesium
12.17 mg
Kalium
12.17 mg
Fosfor
115.58 mg
Koper
0.13 mg
Zink
0.89 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
11.05 µg
Vitamines
Vitamine C
1.22 mg
Vitamine D
1.01 mg
Vitamine A
0.31 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0.79 µg
Foliumzuur
34.29 µg
Vitamine E
0.42 mg
Vitamine K
0.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Yuzu taart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.