Noedelsoep met spinazie en kip
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Noedelsoep met spinazie en kip

Noedelsoep met spinazie en kip is altijd een goed idee. Als avondeten of tijdens de lunch, deze gevulde kruidige soep met groenten kan altijd.

50 minuten
6 personen
Noedelsoep met spinazie en kip ingrediënten
Recept noedelsoep met spinazie en kip

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-10-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Verwijder de schil en pitten van de pompoen en snijd deze in vrij grote stukjes. Verdeel deze over een bakplaat of ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. Was de spinazie indien nodig en verwijder dan het overtollige water met een sla centrifuge. 

Kook de eieren ongeveer 5 minuten, of langer als je geen zachte dooier wilt. Laat de eieren dan schrikken onder koud stromend water en pel ze vervolgens. 

Als je een rood pepertje gebruikt, kun je voor een mildere versie de zaadlijsten verwijderen, snijd deze vervolgens in ringetjes en zet opzij. 

Noedelsoep met spinazie en kip
Noedelsoep met spinazie en kip

De noedelsoep met spinazie en kip afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember enkele minuten aan. Schenk dan de kippenbouillon erbij samen met een scheut sojasaus en breng aan de kook. 

Kook de kipfilet in de bouillon gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de kipfilet. Rooster ondertussen de pompoen in de oven voor ongeveer 15 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken. 

Haal de kip uit de bouillon en voeg dan de noedels toe. Kook de noedels gaar in de bouillon, de exacte tijd is afhankelijk van de soort noedels die je gebruikt. 

Gebruik ondertussen 2 vorken om de kip in stukjes te verdelen. Voeg een beetje sesamolie toe aan de bouillon en breng op smaak met peper, zout en sojasaus. 

Serveer de noedels samen met bouillon in de kom en verdeel er dan een handjevol verse spinazie, stukjes kip, geroosterde pompoenblokjes en een ei over. Maak af met rode peper, sesamzaadjes en eventueel een klein beetje yuzu rasp. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
209.94 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22 g
6.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.07 g
1.73 g
Eiwitten
16.07 g
Vezels
4.35 g
Natrium
1191.99 mg
Mineralen
Ijzer
3.64 mg
Calcium
118.51 mg
Magnesium
55.5 mg
Kalium
55.5 mg
Fosfor
222.18 mg
Koper
0.28 mg
Zink
1.11 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
2.93 µg
Vitamines
Vitamine C
52.33 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
0.29 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.62 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
48.63 µg
Vitamine E
1.22 mg
Vitamine K
121.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Noedelsoep met spinazie en kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.