Noedelsoep met spinazie en kip

(5)

Noedelsoep met spinazie en kip is altijd een goed idee. Als avondeten of tijdens de lunch, deze gevulde kruidige soep met groenten kan altijd. Laat een reactie achter

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Noedelsoep met spinazie en kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote kipfilet
  • ongeveer 200 gram noedels naar keuze
  • 1.5e liter kippenbouillon
  • 2 knoflooktenen
  • 1 kleine ui
  • ongeveer 3 cm verse gemberwortel
  • zoute sojasaus naar smaak
  • scheut sesamolie
  • klein stuk pompoen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 handenvol verse spinazie
  • sesamzaadjes
  • optioneel: 1 rood pepertje
  • optioneel: heel klein beetje yuzu of citroen rasp
Noedelsoep met spinazie en kip Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat of ovenschaal
  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • optioneel: sla centrifuge
  • kleine pan
  • grote pan
  • houten lepel
  • 2 vorken

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/noedelsoep-met-spinazie-en-kip


Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Verwijder de schil en pitten van de pompoen en snijd deze in vrij grote stukjes. Verdeel deze over een bakplaat of ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. Was de spinazie indien nodig en verwijder dan het overtollige water met een sla centrifuge. 

Kook de eieren ongeveer 5 minuten, of langer als je geen zachte dooier wilt. Laat de eieren dan schrikken onder koud stromend water en pel ze vervolgens. 

Als je een rood pepertje gebruikt, kun je voor een mildere versie de zaadlijsten verwijderen, snijd deze vervolgens in ringetjes en zet opzij. 

Noedelsoep met spinazie en kip
Noedelsoep met spinazie en kip

De noedelsoep met spinazie en kip afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember enkele minuten aan. Schenk dan de kippenbouillon erbij samen met een scheut sojasaus en breng aan de kook. 

Kook de kipfilet in de bouillon gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de kipfilet. Rooster ondertussen de pompoen in de oven voor ongeveer 15 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken. 

Haal de kip uit de bouillon en voeg dan de noedels toe. Kook de noedels gaar in de bouillon, de exacte tijd is afhankelijk van de soort noedels die je gebruikt. 

Gebruik ondertussen 2 vorken om de kip in stukjes te verdelen. Voeg een beetje sesamolie toe aan de bouillon en breng op smaak met peper, zout en sojasaus. 

Serveer de noedels samen met bouillon in de kom en verdeel er dan een handjevol verse spinazie, stukjes kip, geroosterde pompoenblokjes en een ei over. Maak af met rode peper, sesamzaadjes en eventueel een klein beetje yuzu rasp. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.