Noedelsoep met spinazie en kip is altijd een goed idee. Als avondeten of tijdens de lunch, deze gevulde kruidige soep met groenten kan altijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-10-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwijder de schil en pitten van de pompoen en snijd deze in vrij grote stukjes. Verdeel deze over een bakplaat of ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. Was de spinazie indien nodig en verwijder dan het overtollige water met een sla centrifuge.
Kook de eieren ongeveer 5 minuten, of langer als je geen zachte dooier wilt. Laat de eieren dan schrikken onder koud stromend water en pel ze vervolgens.
Als je een rood pepertje gebruikt, kun je voor een mildere versie de zaadlijsten verwijderen, snijd deze vervolgens in ringetjes en zet opzij.
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember enkele minuten aan. Schenk dan de kippenbouillon erbij samen met een scheut sojasaus en breng aan de kook.
Kook de kipfilet in de bouillon gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de kipfilet. Rooster ondertussen de pompoen in de oven voor ongeveer 15 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Haal de kip uit de bouillon en voeg dan de noedels toe. Kook de noedels gaar in de bouillon, de exacte tijd is afhankelijk van de soort noedels die je gebruikt.
Gebruik ondertussen 2 vorken om de kip in stukjes te verdelen. Voeg een beetje sesamolie toe aan de bouillon en breng op smaak met peper, zout en sojasaus.
Serveer de noedels samen met bouillon in de kom en verdeel er dan een handjevol verse spinazie, stukjes kip, geroosterde pompoenblokjes en een ei over. Maak af met rode peper, sesamzaadjes en eventueel een klein beetje yuzu rasp. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.