Thema: stamppot recepten

24 Recepten

Wil je een lekkere stamppot maken? Hier vind je verschillende soorten stamppot recepten, van een echte klassieke boerenkoolstamppot met rookworst tot een vegetarische stamppot van zoete aardappels en witlof. Of maak een keer een hutspot uit de oven. Je kunt eindeloos blijven variëren met dit lekkere gerecht gemaakt van o.a. kruimige aardappelen, ui en boter. Kies hier je nieuwe favoriete stamppot uit!


Hutspot ovenschotel

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een hutspot ovenschotel is 2 heerlijke dingen combineren. Want wat is er lekkerder dan een stamppot? Een stamppot met een krokante kaaslaag!


Spruitjesstamppot

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Deze spruitjesstamppot met kerrie, champignons en spekjes is ontzettend lekker. Inclusief overzicht voor nog meer heerlijke stamppot variaties!


Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Winters weer vraagt om stamppot! Maak eens rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes, lekker met en zonder spekjes. Staat binnen een half uur op tafel.


Pastinaak stamppot

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks is deze pastinaak stamppot. Vegetarisch, vol van smaak én met als extra champignons en romaine sla, jammie!


Hutspot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Echte Hollandse kost, wie is er niet dol op! Klassieke hutspot, heerlijk simpel met aardappels, wortels en uien. Binnen een half uur op tafel.


Zuurkoolstamppot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een klassieke zuurkoolstamppot zonder poespas is op zijn tijd ontzettend lekker. Ook te maken zonder spekjes, heerlijke smeuïge stamppot, mm!


Ouderwetse boerenkoolstamppot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Ouderwetse boerenkoolstamppot staat bij velen regelmatig op tafel. Het is heerlijk met rookworst en een jus gemaakt van uien. Recept voor 6 personen.


Andijvie stamppot

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Andijvie stamppot is ouderwets lekker met spek en rauwe andijvie. Precies zoals mijn oma dit altijd maakte, comfort food op zijn best. Klaar in 20 minuten.


Zuurkoolstamppot ovenschotel

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Als het buiten koud is, is alles wat je nodig hebt een verwarmende maaltijd. Zuurkoolstamppot ovenschotel is perfect voor zulke dagen!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere spitskool stamppot ? Een heerlijke smeuïge spitskool stamppot met kerrie, mosterd en meer staat binnen 40 minuten op tafel. Extra lekker met rookworst, maar zonder ook lekker als vegetarische stamppot.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen

Spitskool stamppot

Ingrediënten


  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 spitskool
  • 2 uien
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • optioneel: 1 rookworst

Bereiding

(53)
1
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan met water en zout en breng aan de kook.
2
Verwijder ondertussen de buitenste bladeren en de harde kern van de spitskool. Snijd de spitskool grof en voeg deze toe aan de pan met aardappelen. 
3
Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur lager zodra het water opnieuw kookt. Kook ongeveer 20 minuten lang, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en spitskool.Spitskool stamppot
4
Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een klontje boter in een kleine bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten tot de ui glazig en zacht is geworden.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.