Snijbonenstamppot

(51)

Deze snijbonenstamppot is heerlijk smeuïg en extra smaakvol met mosterd en spekjes. Zonder spekjes ook een erg lekkere vegetarische stamppot.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Budget recepten
Snijbonenstamppot

Ingrediënten


  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 600 gram snijbonen
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 2 uien
  • snuf nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • scheut melk
  • klont roomboter
  • 1 eetlepel mosterd

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • dunschiller
  • aardappelstamper
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Snijbonenstamppot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Budget recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snijbonenstamppot


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in grove stukken.

Kook de aardappel gaar in ongeveer 15 minuten, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.

Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd deze in dunne stukjes.

Pel de uien en snijd deze fijn. 

Snijbonenstamppot
Snijbonenstamppot

De snijbonenstamppot afmaken – 20 minuten

Bak de spekjes enkele minuten in een middelgrote bakpan. Bak de uien nog enkele minuten mee en zet opzij.

Kook de snijbonen enkele minuten in de middelgrote pan, zorg ervoor dat ze niet te gaar zijn. Ze zijn het lekkerste als ze beetgaar zijn. 

Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer er de snijbonen en de gebakken spekjes doorheen.

Maak de stamppot smeuïg met een flinke scheut melk en een klont roomboter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout en een eetlepel mosterd. Serveer bijvoorbeeld met een rookworst, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024


Waardeer dit recept!
51 stemmen

0 reacties op Snijbonenstamppot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.