Deze snijbonenstamppot is heerlijk smeuïg en extra smaakvol met mosterd en spekjes. Zonder spekjes ook een erg lekkere vegetarische stamppot. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snijbonenstamppot
Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappel gaar in ongeveer 15 minuten, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd deze in dunne stukjes. Pel de uien en snijd deze fijn.
Bak de spekjes enkele minuten in een middelgrote bakpan. Bak de uien nog enkele minuten mee en zet opzij.
Kook de snijbonen enkele minuten in de middelgrote pan, zorg ervoor dat ze niet te gaar zijn. Ze zijn het lekkerste als ze beetgaar zijn.
Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer er de snijbonen en de gebakken spekjes doorheen.
Maak de stamppot smeuïg met een flinke scheut melk en een klont roomboter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout en een eetlepel mosterd. Serveer bijvoorbeeld met een rookworst, smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.