Hutspot ovenschotel
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hutspot ovenschotel vegetarisch

Een hutspot ovenschotel is 2 heerlijke dingen combineren. Want wat is er lekkerder dan een stamppot? Een stamppot met een krokante kaaslaag!

50 minuten
4 personen
Hutspot ovenschotel ingrediënten
Recept hutspot ovenschotel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappels en wortels en snijd deze grof. Kook deze vervolgens samen met de laurierblaadjes in een grote pan met water en zout. 

Pel ondertussen de ui, was de prei en snijd de ui en prei ook grof. 

Hutspot ovenschotel
Hutspot ovenschotel

Hutspot ovenschotel afmaken – 30 minuten

Voeg ook de ui en prei toe en kook het geheel tot de aardappels en wortel gaar is. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met boter. 

Giet de groenten en aardappels af en verwijder de laurierblaadjes. Gebruik een aardappelstamper om het geheel te pureren, maar maak de stamppot niet te fijn. 

Roer er een klont boter doorheen samen met een flinke scheut melk om de stamppot smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. 

Verdeel de hutspot over de ovenschaal, druk deze niet aan zodat deze nog een beetje 'luchtig' is en verdeel hier een laag geraspte kaas overheen. Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
388.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.67 g
11.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.55 g
5.94 g
Eiwitten
13.42 g
Vezels
13.82 g
Natrium
492.91 mg
Mineralen
Ijzer
2.68 mg
Calcium
316.58 mg
Magnesium
78.38 mg
Kalium
78.38 mg
Fosfor
354.05 mg
Koper
0.53 mg
Zink
2.3 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
36.05 mg
Vitamine D
0.17 mg
Vitamine A
2.06 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.88 mg
Vitamine B12
0.44 µg
Foliumzuur
76.19 µg
Vitamine E
0.12 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hutspot ovenschotel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.