Hutspot ovenschotel

(16)

Een hutspot ovenschotel is 2 heerlijke dingen combineren. Want wat is er lekkerder dan een stamppot? Een stamppot met een krokante kaaslaag!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Hutspot ovenschotel

Ingrediënten


  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 700 gram wortelen
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • 2 laurierblaadjes
  • klont boter
  • flinke scheut melk
  • peper en zout naar smaak
  • snuf nootmuskaat
  • flinke handvol geraspte kaas
Hutspot ovenschotel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan met deksel
  • vergiet
  • aardappelstamper
  • oven
  • grote ovenschaal

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hutspot-ovenschotel


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappels en wortels en snijd deze grof. Kook deze vervolgens samen met de laurierblaadjes in een grote pan met water en zout. 

Pel ondertussen de ui, was de prei en snijd de ui en prei ook grof. 

Hutspot ovenschotel
Hutspot ovenschotel

Hutspot ovenschotel afmaken – 30 minuten

Voeg ook de ui en prei toe en kook het geheel tot de aardappels en wortel gaar is. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met boter. 

Giet de groenten en aardappels af en verwijder de laurierblaadjes. Gebruik een aardappelstamper om het geheel te pureren, maar maak de stamppot niet te fijn. 

Roer er een klont boter doorheen samen met een flinke scheut melk om de stamppot smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. 

Verdeel de hutspot over de ovenschaal, druk deze niet aan zodat deze nog een beetje 'luchtig' is en verdeel hier een laag geraspte kaas overheen. Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Hutspot ovenschotel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.