Deze zoete aardappel stamppot met witlof is een goede combinatie met de nootachtige smaak van rucola. De witlof is extra lekker omdat deze gekarameliseerd is. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappel-stamppot-met-witlof
Schil de zoete aardappelen en kruimige aardappelen. Snijd deze in grove stukken en voeg deze toe aan een grote pan. Vul deze met water en zout en breng aan de kook.
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte kooktijd hangt af van de grootte van de stukken aardappel.
Verwijder ondertussen de harde kern van de witlof en snijd deze grof. Pel de ui en snijd deze fijn.
Verhit een klont boter in een grote bakpan. Fruit hierin de ui enkele minuten. Bak dan de witlof nog enkele minuten mee.
Breng de witlof op smaak met peper en zout en bestrooi deze met 3 eetlepels suiker. Karameliseer de witlof nog enkele minuten op hoog vuur.
Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de gekarameliseerde witlof door de aardappelen en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Het is niet nodig om de stamppot smeuïger te maken met melk of meer boter, maar dit kun je naar smaak doen. Serveer met rucola, smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.