Deze zoete aardappel stamppot met witlof is een goede combinatie met de nootachtige smaak van rucola. De witlof is extra lekker omdat deze gekarameliseerd is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de zoete aardappelen en kruimige aardappelen. Snijd deze in grove stukken en voeg deze toe aan een grote pan. Vul deze met water en zout en breng aan de kook.
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte kooktijd hangt af van de grootte van de stukken aardappel.
Verwijder ondertussen de harde kern van de witlof en snijd deze grof. Pel de ui en snijd deze fijn.
Verhit een klont boter in een grote bakpan. Fruit hierin de ui enkele minuten. Bak dan de witlof nog enkele minuten mee.
Breng de witlof op smaak met peper en zout en bestrooi deze met 3 eetlepels suiker. Karameliseer de witlof nog enkele minuten op hoog vuur.
Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de gekarameliseerde witlof door de aardappelen en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Het is niet nodig om de stamppot smeuïger te maken met melk of meer boter, maar dit kun je naar smaak doen. Serveer met rucola, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.