Zoete aardappel stamppot met witlof

(25)

Deze zoete aardappel stamppot met witlof is een goede combinatie met de nootachtige smaak van rucola. De witlof is extra lekker omdat deze gekarameliseerd is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-03-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zoete aardappel stamppot met witlof

Ingrediënten


  • 400 gram zoete aardappelen
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 1 ui
  • 3 eetlepels suiker
  • flinke klont boter
  • flinke handvol rucola
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • aardappelstamper
  • grote bakpan
  • houten lepel

Zoete aardappel stamppot met witlof Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappel-stamppot-met-witlof


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de zoete aardappelen en kruimige aardappelen. Snijd deze in grove stukken en voeg deze toe aan een grote pan. Vul deze met water en zout en breng aan de kook. 

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte kooktijd hangt af van de grootte van de stukken aardappel.

Verwijder ondertussen de harde kern van de witlof en snijd deze grof. Pel de ui en snijd deze fijn.

Zoete aardappel stamppot met witlof
Zoete aardappel stamppot met witlof

Zoete aardappel stamppot met witlof afmaken – 15 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan. Fruit hierin de ui enkele minuten. Bak dan de witlof nog enkele minuten mee.

Breng de witlof op smaak met peper en zout en bestrooi deze met 3 eetlepels suiker. Karameliseer de witlof nog enkele minuten op hoog vuur.

Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de gekarameliseerde witlof door de aardappelen en breng nogmaals op smaak met peper en zout.

Het is niet nodig om de stamppot smeuïger te maken met melk of meer boter, maar dit kun je naar smaak doen. Serveer met rucola, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-03-2023


Waardeer dit recept!
25 stemmen

0 reacties op Zoete aardappel stamppot met witlof

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.