Een ouderwets en makkelijk bijgerecht is deze koolrabi in roomsaus. Maak zelf bechamelsaus en geef de koolrabi een heerlijk en leuk kleurtje met kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van een bechamelsaus.
Tip: je kunt een simpelere bechamelsaus maken door de ui, laurier en kruidnagels weg te laten uit de melk.
Vul een middelgrote pan met water, een groentebouillon blokje en een eetlepel kerriepoeder.
Schil de koolrabi's en snijd deze dan in elke gewenste vorm.
Wij hebben ervoor gekozen deze te snijden in kleine partjes, maar plakjes kan natuurlijk ook.
Zodra het water kookt, voeg je de gesneden koolrabi toe. Kook deze ongeveer 10 minuten in het water, je zult merken dat de koolrabi al snel mooi geel zal kleuren.
De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de koolrabi stukjes.
Giet de koolrabi af en breng de saus en koolrabi op smaak met peper en zout.
Serveer met bijvoorbeeld een heerlijk ouderwetse stukje vlees en aardappels uit de oven. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.