Koolrabi in roomsaus
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Koolrabi in roomsaus vegetarisch

Een ouderwets en makkelijk bijgerecht is deze koolrabi in roomsaus. Maak zelf bechamelsaus en geef de koolrabi een heerlijk en leuk kleurtje met kruiden.

25 minuten
4 personen
Koolrabi in roomsaus ingrediënten

Recept koolrabi in roomsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Begin met het maken van een bechamelsaus.

Tip: je kunt een simpelere bechamelsaus maken door de ui, laurier en kruidnagels weg te laten uit de melk.

Vul een middelgrote pan met water, een groentebouillon blokje en een eetlepel kerriepoeder.

Schil de koolrabi's en snijd deze dan in elke gewenste vorm.

Wij hebben ervoor gekozen deze te snijden in kleine partjes, maar plakjes kan natuurlijk ook. 

Koolrabi in roomsaus
Koolrabi in roomsaus

De koolrabi in roomsaus afmaken – 10 minuten

Zodra het water kookt, voeg je de gesneden koolrabi toe. Kook deze ongeveer 10 minuten in het water, je zult merken dat de koolrabi al snel mooi geel zal kleuren.

De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de koolrabi stukjes.

Giet de koolrabi af en breng de saus en koolrabi op smaak met peper en zout.

Serveer met bijvoorbeeld een heerlijk ouderwetse stukje vlees en aardappels uit de oven. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
69.04 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.86 g
0.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.31 g
0.03 g
Eiwitten
4.44 g
Vezels
5.68 g
Natrium
386.38 mg
Mineralen
Ijzer
2.69 mg
Calcium
214.1 mg
Magnesium
81.34 mg
Kalium
81.34 mg
Fosfor
121.59 mg
Koper
0.25 mg
Zink
0.51 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
121.34 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
120.18 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Koolrabi in roomsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.