Klassieke hachee
😍 66Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Klassieke hachee

Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur.

2 uur 30 minuten
4 personen
Recept klassieke hachee
Klassieke hachee ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
2 uur 15 minuten
Totale tijd
2 uur 30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en snijd deze in (halve) ringen. Snijd de sukadelappen in stukken, niet te groot. Je kunt eventueel een beetje vet wegsnijden als je dit wilt, maar onthoud dat vet smaak geeft aan het vlees.

Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. 

Klassieke hachee
Klassieke hachee

Klassieke hachee afmaken – 2 uur en 15 minuten

Verhit boter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg na enkele minuten de ui toe en blus dit na enkele minuten af met het bier.

Klassieke hachee
Klassieke hachee

Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het minimaal 2 uur zachtjes sudderen.

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Serveer met aardappelpuree en spruitjes of rode kool, eet smakelijk!

Tips!

Waarom wordt mijn hachee niet bruin?

Het is belangrijk het vlees direct dicht te schroeien rondom voor malser vlees. Zorg ervoor dat alle kanten mooi bruin bakken voordat je het vocht zal toevoegen.

Als je het vlees niet met een laagje bloem bedekt krijg je geen mooie dikke saus. Hierdoor zal het vlees meer gekookt worden dan gestoofd, waardoor dat het grauw van kleur zal blijven. 

Waarom gaat er bier in hachee?

Het bier bij stoofvlees zorgt ervoor dat het vlees mals zal worden. Als je vlees niet mooi mals wordt, dit heeft meestal te maken met de keuze van het soort stoofvlees, kun je eventueel ook nog een eetlepel azijn laten meestoven.

Wat vind je van dit recept?

66 waarderingen
😍
66
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Klassieke hachee"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.