Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-08-2024
Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden.
Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking.
Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water.
Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap.
Pel de uien en knoflooktenen. Snijd de uien, knoflooktenen en rode peper fijn. Je kunt eventueel de zaadlijsten van de peper verwijder, afhankelijk hoe pittig je de saus wilt hebben. Schil de gember en rasp deze fijn.
Verhit een klein beetje olie in een sauspan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember voor enkele minuten. Voeg de pindakaas toe en roer glad. Voeg water of kokos water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Blijf ondertussen roeren en voeg ook sap van een halve citroen, ketjap en sambal toe naar smaak.
Giet de rijst af en verdeel over borden of grote schalen. Verdeel dan ook de sperziebonen, bloemkool roosjes, aardappels in stukken, een half ei per bord, komkommer en een paar sla blaadjes. Snijd de selderij blaadjes fijn en verdeel deze over de salade.
Verhit olie in een grote bakpan en bak hierin de stukjes tofu krokant in enkele minuten. Maak de gado gado af met saus, taugé, bosui, gebakken tofu en kroepoek of cassave in stukken. Smakelijk!
Wat is gado gado?
Gado gado betekent ‘mix mix’, het is een Indonesische vegetarische salade van groenten en rijst met pindasaus. De krokante kroepoek of cassave geeft deze salade een extra lekkere structuur.
Wat is tempeh?
Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde hele sojabonen onder invloed van de schimmel Rhizopus oligosporus.
Wat is het verschil tussen tofu en tempeh?
Tofu wordt gemaakt van sojamelk, de melk wordt na het stremmen in blokken geperst. Tempeh wordt gemaakt van hele sojabonen, waardoor tempeh veel steviger is dan tofu.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.