Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-12-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin het rundvlees kort aan elke kant.
Zorg dat alle kanten mooi bruin zijn en het midden nog rood is. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
Snijd de paddenstoelen fijn en bak deze in de middelgrote pan voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat er flink wat vocht uit de paddenstoelen zal komen.
Rits de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze toe aan de paddenstoelen.
Breng op smaak met peper en zout en gebruik een blender om het paddenstoelen mengsel te pureren. Als je de paddenstoelen heel fijn hebt gesneden is dit niet noodzakelijk, dit mengsel heet een duxelles.
Zodra het paddenstoelen mengsel is afgekoeld, leg je een groot stuk huishoudfolie op het aanrecht.
Verdeel hier de plakken ham overheen, leg ze dakpansgewijs neer zodat de ham het rundvlees volledig kan omsluiten.
Verdeel hier het paddenstoelen mengsel evenredig overheen. Breng het vlees op smaak met peper en zout en plaats dan het vlees in het midden van de hamplakken.
Sluit het pakketje en pak het strak in met de huishoudfolie. Laat het dan ongeveer een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en zorg dat de bladerdeeg plak groot genoeg is om het vlees te omsluiten.
Zorg ook dat het bladerdeeg niet te dun is. Verwijder de folie en leg het vlees op het bladerdeeg.
Maak een pakketje van het bladerdeeg en zorg dat er geen lucht tussen het vlees en het bladerdeeg zit. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt eigeel met een eetlepel water en zet het dan opzij.
Zodra de oven warm is, bestrijk je het bladerdeeg nogmaals met eigeel. Maak eventueel lichte inkepingen in het bladerdeeg om een mooi patroon te krijgen.
Bak het pakketje dan mooi goudbruin en gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en je oven.
Wacht ongeveer 10 minuten voor je het vlees gaat aansnijden, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.