Beef Wellington
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Beef Wellington

Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!

1 uur 45 minuten
6 personen
Beef Wellington ingrediënten

Recept beef wellington

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-12-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten

Voorbereiding — 1 uur

Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin het rundvlees kort aan elke kant.

Zorg dat alle kanten mooi bruin zijn en het midden nog rood is. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.

Snijd de paddenstoelen fijn en bak deze in de middelgrote pan voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat er flink wat vocht uit de paddenstoelen zal komen.

Rits de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze toe aan de paddenstoelen.

Breng op smaak met peper en zout en gebruik een blender om het paddenstoelen mengsel te pureren. Als je de paddenstoelen heel fijn hebt gesneden is dit niet noodzakelijk, dit mengsel heet een duxelles.

Zodra het paddenstoelen mengsel is afgekoeld, leg je een groot stuk huishoudfolie op het aanrecht.

Verdeel hier de plakken ham overheen, leg ze dakpansgewijs neer zodat de ham het rundvlees volledig kan omsluiten.

Verdeel hier het paddenstoelen mengsel evenredig overheen. Breng het vlees op smaak met peper en zout en plaats dan het vlees in het midden van de hamplakken.

Sluit het pakketje en pak het strak in met de huishoudfolie. Laat het dan ongeveer een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Beef Wellington
Beef Wellington

De beef Wellington afmaken — 45 minuten

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en zorg dat de bladerdeeg plak groot genoeg is om het vlees te omsluiten.

Zorg ook dat het bladerdeeg niet te dun is. Verwijder de folie en leg het vlees op het bladerdeeg.

Maak een pakketje van het bladerdeeg en zorg dat er geen lucht tussen het vlees en het bladerdeeg zit. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt eigeel met een eetlepel water en zet het dan opzij.

Zodra de oven warm is, bestrijk je het bladerdeeg nogmaals met eigeel. Maak eventueel lichte inkepingen in het bladerdeeg om een mooi patroon te krijgen.

Bak het pakketje dan mooi goudbruin en gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en je oven.

Wacht ongeveer 10 minuten voor je het vlees gaat aansnijden, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
320.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.4 g
0.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.81 g
3.89 g
Eiwitten
28.46 g
Vezels
2.18 g
Natrium
472.45 mg
Mineralen
Ijzer
3.69 mg
Calcium
35.1 mg
Magnesium
34.4 mg
Kalium
34.4 mg
Fosfor
338.14 mg
Koper
0.56 mg
Zink
4.9 mg
Jodium
1.34 µg
Selenium
25.85 µg
Vitamines
Vitamine C
4.53 mg
Vitamine D
0.4 mg
Vitamine A
2.45 mg
Vitamine B1
0.28 mg
Vitamine B2
0.48 mg
Vitamine B6
0.83 mg
Vitamine B12
2.21 µg
Foliumzuur
36.78 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
2.96 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Beef Wellington"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.