Zelf slavinken maken - zelfgemaakt nog veel lekkerder!
😍 27 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Zelf slavinken maken

Zelfgemaakte slavinken zijn veel lekkerder en kruidiger dan de slavinken uit de supermarkt. Je kunt ze kruiden naar je eigen smaak, wij gebruikte hiervoor zelf samengestelde gehaktkruiden.

20 minuten
4 personen

Recept zelf slavinken maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept zelf slavinken maken allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 05-01-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Meng het gehakt met een ei, een eetlepel gehaktkruiden en ongeveer 3 eetlepels paneermeel, panko (Japans broodkruim) of een verkruimelde beschuit.

De hoeveelheid is afhankelijk van het soort gehakt dat je gebruikt, het behoort stevig te zijn zodat je er gehaktballen van kunt draaien. Verdeel het op smaak gebrachte gehakt in 4 delen en vorm er langwerpige gehaktstaven van.

Leg een plak spek verticaal op je aanrecht, leg er dan op 1/4e een plak horizontaal op en dan nogmaals een plak verticaal. Leg de gehaktstaaf op het spek en vouw de horizontale plak om het gehakt heen.

Rol deze dan op zodat het gehakt volledig omsloten wordt door het spek. Herhaal voor de andere gehaktstaven. 

Zelf slavinken maken
Zelf slavinken maken

Slavinken afmaken – 10 minuten

Verwarm boter in een middelgrote bakpan en bak de slavink rondom mooi goudbruin. Laat de slavinken dan nog enkele minuten zachtjes garen op laag vuur.

Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappels en warme groenten. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
310.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.04 g
0.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.05 g
9.33 g
Eiwitten
20.92 g
Vezels
1.67 g
Natrium
376.18 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
75 gram gehakt 156.75 0.60 g - 10.95 g 5.55 g 14.33 g - 52.50 mg 0.30 mg 7.50 mg 15.00 mg 225.00 mg 135.00 mg - 3.60 mg - - 15.00 mg - - 0.02 mg 0.05 mg 0.13 mg - - - - -
0.25 eetlepel gehaktkruiden 7.60 1.70 g 0.10 g 0.28 g 0.05 g 0.10 g 1.25 g 1.93 mg 0.90 mg 30.75 mg 4.75 mg 68.50 mg 11.00 mg 0.07 mg 0.18 mg - 0.11 µg 1.53 mg - 6.60 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 6.85 µg 0.68 mg 5.90 µg -
0.25 ei ei 21.60 0.17 g 0.03 g 1.50 g 0.38 g 1.88 g - 18.00 mg 0.27 mg 7.50 mg 1.50 mg 19.50 mg 27.00 mg 0.01 mg 0.20 mg 5.25 µg 4.60 µg - 0.27 mg 0.03 mg 0.02 mg 0.05 mg 0.02 mg 0.35 µg 9.00 µg 0.17 mg 0.04 µg -
0.75 eetlepel paneermeel, panko of verkruimelde beschuit ei, gluten, soja 28.72 5.48 g 0.45 g 0.22 g 0.11 g 0.98 g 0.30 g 63.75 mg 0.09 mg 1.50 mg 0.75 mg 22.50 mg 7.50 mg 0.02 mg 0.07 mg - - 0.45 mg - - 0.04 mg 0.02 mg - - - - - -
3 plak spek 95.76 0.10 g - 9.10 g 3.24 g 3.65 g 0.12 g 240.00 mg 0.14 mg 1.92 mg 2.40 mg 48.00 mg 26.40 mg 0.02 mg 0.41 mg - - - 0.14 mg - 0.09 mg 0.05 mg 0.05 mg 0.17 µg 0.24 µg 0.02 mg - -
0.25 bak boter om mee te melk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    310.43 8.04 g 0.58 g 22.05 g 9.33 g 20.92 g 1.67 g 376.18 mg 1.70 mg 49.17 mg 24.40 mg 383.50 mg 206.90 mg 0.13 mg 4.45 mg 5.25 µg 4.72 µg 16.97 mg 0.41 mg 6.63 mg 0.17 mg 0.17 mg 0.22 mg 0.51 µg 16.09 µg 0.86 mg 5.94 µg -
0 reacties op "Zelf slavinken maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.