Ohmydish.nl


Zelf slavinken maken

Zelfgemaakte slavinken zijn veel lekkerder en kruidiger dan de slavinken uit de supermarkt. Je kunt ze kruiden naar je eigen smaak, wij gebruikte hiervoor zelf samengestelde gehaktkruiden.

Zelf slavinken maken
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zelf slavinken maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel, panko of verkruimelde beschuit
  • 12 plakken spek
  • boter om mee te bakken

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • bakpan
  • vleestang

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-slavinken-maken


Voorbereiding -- 10 minuten

Meng het gehakt met een ei, een eetlepel gehaktkruiden en ongeveer 3 eetlepels paneermeel, panko (Japans broodkruim) of een verkruimelde beschuit.

De hoeveelheid is afhankelijk van het soort gehakt dat je gebruikt, het behoort stevig te zijn zodat je er gehaktballen van kunt draaien. Verdeel het op smaak gebrachte gehakt in 4 delen en vorm er langwerpige gehaktstaven van.

Leg een plak spek verticaal op je aanrecht, leg er dan op 1/4e een plak horizontaal op en dan nogmaals een plak verticaal. Leg de gehaktstaaf op het spek en vouw de horizontale plak om het gehakt heen.

Rol deze dan op zodat het gehakt volledig omsloten wordt door het spek. Herhaal voor de andere gehaktstaven. 

Zelf slavinken maken
Zelf slavinken maken

Slavinken afmaken -- 10 minuten

Verwarm boter in een middelgrote bakpan en bak de slavink rondom mooi goudbruin. Laat de slavinken dan nog enkele minuten zachtjes garen op laag vuur.

Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappels en warme groenten. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.