Zelf slavinken maken
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf slavinken maken

Zelfgemaakte slavinken zijn veel lekkerder en kruidiger dan de slavinken uit de supermarkt. Je kunt ze kruiden naar je eigen smaak, wij gebruikte hiervoor zelf samengestelde gehaktkruiden.

20 minuten
4 personen
Recept zelf slavinken maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Meng het gehakt met een ei, een eetlepel gehaktkruiden en ongeveer 3 eetlepels paneermeel, panko (Japans broodkruim) of een verkruimelde beschuit.

De hoeveelheid is afhankelijk van het soort gehakt dat je gebruikt, het behoort stevig te zijn zodat je er gehaktballen van kunt draaien. Verdeel het op smaak gebrachte gehakt in 4 delen en vorm er langwerpige gehaktstaven van.

Leg een plak spek verticaal op je aanrecht, leg er dan op 1/4e een plak horizontaal op en dan nogmaals een plak verticaal. Leg de gehaktstaaf op het spek en vouw de horizontale plak om het gehakt heen.

Rol deze dan op zodat het gehakt volledig omsloten wordt door het spek. Herhaal voor de andere gehaktstaven. 

Zelf slavinken maken
Zelf slavinken maken

Slavinken afmaken – 10 minuten

Verwarm boter in een middelgrote bakpan en bak de slavink rondom mooi goudbruin. Laat de slavinken dan nog enkele minuten zachtjes garen op laag vuur.

Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappels en warme groenten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
310.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.04 g
0.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.05 g
9.33 g
Eiwitten
20.92 g
Vezels
1.67 g
Natrium
376.18 mg
Mineralen
Ijzer
1.7 mg
Calcium
49.17 mg
Magnesium
24.4 mg
Kalium
24.4 mg
Fosfor
206.9 mg
Koper
0.13 mg
Zink
4.45 mg
Jodium
5.25 µg
Selenium
4.72 µg
Vitamines
Vitamine C
16.98 mg
Vitamine D
0.41 mg
Vitamine A
6.63 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.22 mg
Vitamine B12
0.51 µg
Foliumzuur
16.09 µg
Vitamine E
0.86 mg
Vitamine K
5.94 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf slavinken maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.