Zelfgemaakte slavinken zijn veel lekkerder en kruidiger dan de slavinken uit de supermarkt. Je kunt ze kruiden naar je eigen smaak, wij gebruikte hiervoor zelf samengestelde gehaktkruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-09-2024
Meng het gehakt met een ei, een eetlepel gehaktkruiden en ongeveer 3 eetlepels paneermeel, panko (Japans broodkruim) of een verkruimelde beschuit.
De hoeveelheid is afhankelijk van het soort gehakt dat je gebruikt, het behoort stevig te zijn zodat je er gehaktballen van kunt draaien. Verdeel het op smaak gebrachte gehakt in 4 delen en vorm er langwerpige gehaktstaven van.
Leg een plak spek verticaal op je aanrecht, leg er dan op 1/4e een plak horizontaal op en dan nogmaals een plak verticaal. Leg de gehaktstaaf op het spek en vouw de horizontale plak om het gehakt heen.
Rol deze dan op zodat het gehakt volledig omsloten wordt door het spek. Herhaal voor de andere gehaktstaven.
Verwarm boter in een middelgrote bakpan en bak de slavink rondom mooi goudbruin. Laat de slavinken dan nog enkele minuten zachtjes garen op laag vuur.
Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappels en warme groenten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.