Een heerlijke sticky bar met pinda's, karamel en chocolade. Ook wel beter bekend als snickers, heerlijk en makkelijker gemaakt dan je zou denken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-02-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bekleed de vorm met bakpapier en maak een bain-marie door een kleine pan te vullen met een laagje water. Plaats de chocolade in stukken in een kom en plaats deze op de pan.
Zet het vuur laag om zo te chocolade langzaam te smelten. Roer er dan 2 eetlepels pindakaas doorheen en zodra het mengsel glad is verdeel het dan in een egale laag over de vorm.
Zet deze vervolgens in de koelkast, als je het koelproces wilt versnellen kun je deze kort in de vriezer zetten.
Smelt de boter in een middelgrote pan samen met de suiker. Zodra de boter is gesmolten voeg je room toe en los hierin de marshmallows op. Roer het mengsel glad met een garde en voeg een eetlepel pindakaas toe.
Verdeel de nougat laag evenredig over de chocolade laag en zet deze wederom in de koelkast. Verwarm de room voor de laatste laag en los hier dan de karamel fudge in op.
Roer de pinda's erdoor zodra het mengsel volledig glad is. Verdeel de laatste laag op de nougat laag en zet nogmaals in de koelkast. Gebruik een warm en nat mes om de snickers te verdelen.
Je kunt ervoor kiezen om de snicker bars door gesmolten chocolade te halen zodat ze volledig bedekt zijn. Bewaar de snickers in de koelkast, anders zullen ze erg zacht zijn. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.