Ohmydish.nl


Zelf snickers maken

Een heerlijke sticky bar met pinda's, karamel en chocolade. Ook wel beter bekend als snickers, heerlijk en makkelijker gemaakt dan je zou denken!

Zelf snickers maken
40 minuten 8 personen Hapjes en snacks
Zelf snickers maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten chocolade laag

  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels pindakaas

Ingrediënten nougat laag

  • 70 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 70 ml room
  • 200 gram marshmallows
  • 1 eetlepel pindakaas

Ingrediënten karamel laag

  • 300 gram karamel fudge
  • 70 ml room
  • 150 gram gezouten pinda's
Zelf snickers maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • vierkante of rechthoekige vorm (ongeveer 20 x 30 cm - bijvoorbeeld een ovenschaal of bakvorm)
  • bakpapier
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • siliconen spatel
  • 2 middelgrote pannen
  • garde
  • koksmes

Bereiden

40 minuten 8 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-snickers-maken


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Bekleed de vorm met bakpapier en maak een bain-marie door een kleine pan te vullen met een laagje water. Plaats de chocolade in stukken in een kom en plaats deze op de pan.

Zet het vuur laag om zo te chocolade langzaam te smelten. Roer er dan 2 eetlepels pindakaas doorheen en zodra het mengsel glad is verdeel het dan in een egale laag over de vorm.

Zet deze vervolgens in de koelkast, als je het koelproces wilt versnellen kun je deze kort in de vriezer zetten. 

Zelf snickers maken
Zelf snickers maken

Bereiding -- 30 minuten + wachttijd

Smelt de boter in een middelgrote pan samen met de suiker. Zodra de boter is gesmolten voeg je room toe en los hierin de marshmallows op. Roer het mengsel glad met een garde en voeg een eetlepel pindakaas toe.

Verdeel de nougat laag evenredig over de chocolade laag en zet deze wederom in de koelkast. Verwarm de room voor de laatste laag en los hier dan de karamel fudge in op.

Roer de pinda's erdoor zodra het mengsel volledig glad is. Verdeel de laatste laag op de nougat laag en zet nogmaals in de koelkast. Gebruik een warm en nat mes om de snickers te verdelen. 

Je kunt ervoor kiezen om de snicker bars door gesmolten chocolade te halen zodat ze volledig bedekt zijn. Bewaar de snickers in de koelkast, anders zullen ze erg zacht zijn. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Citroencake

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.