Een heerlijke sticky bar met pinda's, karamel en chocolade. Ook wel beter bekend als snickers, heerlijk en makkelijker gemaakt dan je zou denken!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-snickers-maken
Bekleed de vorm met bakpapier en maak een bain-marie door een kleine pan te vullen met een laagje water. Plaats de chocolade in stukken in een kom en plaats deze op de pan.
Zet het vuur laag om zo te chocolade langzaam te smelten. Roer er dan 2 eetlepels pindakaas doorheen en zodra het mengsel glad is verdeel het dan in een egale laag over de vorm.
Zet deze vervolgens in de koelkast, als je het koelproces wilt versnellen kun je deze kort in de vriezer zetten.
Smelt de boter in een middelgrote pan samen met de suiker. Zodra de boter is gesmolten voeg je room toe en los hierin de marshmallows op. Roer het mengsel glad met een garde en voeg een eetlepel pindakaas toe.
Verdeel de nougat laag evenredig over de chocolade laag en zet deze wederom in de koelkast. Verwarm de room voor de laatste laag en los hier dan de karamel fudge in op.
Roer de pinda's erdoor zodra het mengsel volledig glad is. Verdeel de laatste laag op de nougat laag en zet nogmaals in de koelkast. Gebruik een warm en nat mes om de snickers te verdelen.
Je kunt ervoor kiezen om de snicker bars door gesmolten chocolade te halen zodat ze volledig bedekt zijn. Bewaar de snickers in de koelkast, anders zullen ze erg zacht zijn. Geniet ervan!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.