Zelf snickers maken
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf snickers maken

Een heerlijke sticky bar met pinda's, karamel en chocolade. Ook wel beter bekend als snickers, heerlijk en makkelijker gemaakt dan je zou denken!

30 minuten
8 personen
Zelf snickers maken ingrediënten

Recept zelf snickers maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-02-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Bekleed de vorm met bakpapier en maak een bain-marie door een kleine pan te vullen met een laagje water. Plaats de chocolade in stukken in een kom en plaats deze op de pan.

Zet het vuur laag om zo te chocolade langzaam te smelten. Roer er dan 2 eetlepels pindakaas doorheen en zodra het mengsel glad is verdeel het dan in een egale laag over de vorm.

Zet deze vervolgens in de koelkast, als je het koelproces wilt versnellen kun je deze kort in de vriezer zetten. 

Zelf snickers maken
Zelf snickers maken

Bereiding – 30 minuten + wachttijd

Smelt de boter in een middelgrote pan samen met de suiker. Zodra de boter is gesmolten voeg je room toe en los hierin de marshmallows op. Roer het mengsel glad met een garde en voeg een eetlepel pindakaas toe.

Verdeel de nougat laag evenredig over de chocolade laag en zet deze wederom in de koelkast. Verwarm de room voor de laatste laag en los hier dan de karamel fudge in op.

Roer de pinda's erdoor zodra het mengsel volledig glad is. Verdeel de laatste laag op de nougat laag en zet nogmaals in de koelkast. Gebruik een warm en nat mes om de snickers te verdelen. 

Je kunt ervoor kiezen om de snicker bars door gesmolten chocolade te halen zodat ze volledig bedekt zijn. Bewaar de snickers in de koelkast, anders zullen ze erg zacht zijn. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
679.14 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
72.28 g
68.43 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
38.94 g
17.97 g
Eiwitten
9.32 g
Vezels
1.98 g
Natrium
88.28 mg
Mineralen
Ijzer
2.11 mg
Calcium
87.64 mg
Magnesium
85.89 mg
Kalium
85.89 mg
Fosfor
194.69 mg
Koper
1.23 mg
Zink
1.46 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.38 µg
Vitamines
Vitamine C
0.18 mg
Vitamine D
0.26 mg
Vitamine A
37.65 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.11 µg
Foliumzuur
4.39 µg
Vitamine E
0.38 mg
Vitamine K
0.38 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf snickers maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.