Witte chocolade crème brûlée
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witte chocolade crème brûlée

Dit overheerlijke romige toetje is makkelijk zelf te maken. Het lekkerste aan een witte chocolade crème brûlée is zeker weten de heerlijke suikerlaag!

1 uur
4 personen
Recept witte chocolade crème brûlée
Witte chocolade crème brûlée ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Scheidt eerst de eieren, we gaan alleen de eidooiers gebruiken. Met de eiwitten kun je bijvoorbeeld pavlova maken. 

Verwarm de melk samen met de room in een kleine sauspan, zodra deze warm genoeg is los je de witte chocolade erin op. Roer met een garde tot het een glad mengsel is geworden. 

Klop ondertussen de eidooiers samen met de suiker tot deze wit en luchtig is. Dit zal enkele minuten duren. Schenk dan voorzichtig de warme melk en room erbij, blijf ondertussen mixen zodat er geen klontjes ontstaan en de eidooiers niet gaan stollen. 

Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius. 

Witte chocolade crème brûlée
Witte chocolade crème brûlée

Witte chocolade crème brûlée – 50 minuten + wachttijd

Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en verdeel het roommengsel over de schaaltjes. Maak een bain-marie in de ovenschaal door een laag water toe te voegen tot ongeveer 1 - 2 cm onder de rand van de schaaltjes. 

Plaats de ovenschaal met het water en de schaaltjes voorzichtig in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de crème brûlée 40 minuten lang. De crème brûlée is klaar als deze kunnen wiebelen als een drilpudding. 

Haal de schaaltjes dan uit de oven (en water) en koel deze 2 uur lang af in de koelkast. Voeg rietsuiker toe aan de bovenkant van de pudding en brand deze voorzichtig met een crème brûlée brander totdat de suiker gekarameliseerd is.

Tip: Voeg de rietsuiker niet alvast toe aan de crème brûlée voordat je deze daadwerkelijk gaat branden. De suiker zal nat worden en daarbij snel aanbranden als je deze probeert aan te branden.

Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Witte chocolade crème brûlée"
Sandra zegt op 07-05-2017
Hmmmm dit klinkt waanzinnig lekker!
Ohmydish zegt op 07-05-2017
Dankje Sandra, vooral dat suikerlaagje he, jammie! :D

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.