Ohmydish.nl


Vanille ijs met warme kersen

Vanille ijs met warme kersen is een ontzettend makkelijk en feestelijk toetje. Met een paar ingrediënten en weinig tijd sluit jij je diner in stijl af.

Vanille ijs met warme kersen
10 minuten 4 personen Toetjes
Vanille ijs met warme kersen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pot kersen (ongeveer 250 gram) - gekocht of zelfgemaakt, deze versie met port is nog feestelijker
  • optioneel: een beetje maizena
  • 8 bollen vanille ijs - gekocht of zelfgemaakt
  • handvol amandelschaafsel
  • een halve reep pure chocolade
Vanille ijs met warme kersen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • ijslepel
  • fijne rasp

Bereiden

10 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vanille-ijs-met-warme-kersen


Vanille ijs met warme kersen maken -- 10 minuten

Als je kersen op siroop uit pot hebt gekocht, kun je hier bijvoorbeeld een beetje port aan toevoegen. Warme kersen in siroop zonder extra smaken zijn ook erg lekker, dus dit is niet noodzakelijk. 

Je kunt het sap van de kersen tijdens het verwarmen indikken met een beetje maizena, maar ook dit is niet noodzakelijk. Je kunt het sap ook een beetje laten indikken, zonder deze te binden. 

Voeg de kersen toe aan het warme sap en verwarm de kersen enkele minuten. 

Vanille ijs met warme kersen
Vanille ijs met warme kersen

Rooster het amandelschaafsel ondertussen in een droge bakpan. Verdeel de warme kersen over 4 kommen en leg 2 bollen ijs in elke kom. 

Verdeel er amandelschaafsel over en maak af met geraspte pure chocolade. Serveer direct en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Broodpudding met banaan

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.