Ohmydish.nl


Vanille ijs met warme kersen

Vanille ijs met warme kersen is een ontzettend makkelijk en feestelijk toetje. Met een paar ingrediënten en weinig tijd sluit jij je diner in stijl af.

10 minuten 4 personen Toetjes
Vanille ijs met warme kersen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pot kersen (ongeveer 250 gram)
  • optioneel: een beetje maizena
  • 8 bollen vanille ijs
  • handvol amandelschaafsel
  • een halve reep pure chocolade
Vanille ijs met warme kersen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • ijslepel
  • fijne rasp

Bereiden


10 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vanille-ijs-met-warme-kersen


Je kunt een pot kersen kopen, of zelf ingemaakte kersen gebruiken, deze versie met port is nog feestelijker

Vanille ijs met warme kersen maken -- 10 minuten

Als je kersen op siroop uit pot hebt gekocht, kun je hier bijvoorbeeld een beetje port aan toevoegen. Warme kersen in siroop zonder extra smaken zijn ook erg lekker, dus dit is niet noodzakelijk. 

Je kunt het sap van de kersen tijdens het verwarmen indikken met een beetje maizena, maar ook dit is niet noodzakelijk. Je kunt het sap ook een beetje laten indikken, zonder deze te binden. 

Voeg de kersen toe aan het warme sap en verwarm de kersen enkele minuten. 

Vanille ijs met warme kersen
Vanille ijs met warme kersen

Rooster het amandelschaafsel ondertussen in een droge bakpan. Verdeel de warme kersen over 4 kommen en leg 2 bollen ijs in elke kom. 

Verdeel er amandelschaafsel over en maak af met geraspte pure chocolade. Serveer direct en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
28 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Broodpudding met banaan

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.