Vanille ijs met warme kersen is een ontzettend makkelijk en feestelijk toetje. Met een paar ingrediënten en weinig tijd sluit jij je diner in stijl af.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-10-2024
Je kunt een pot kersen kopen, of zelf ingemaakte kersen gebruiken, deze versie met port is nog feestelijker
Als je kersen op siroop uit pot hebt gekocht, kun je hier bijvoorbeeld een beetje port aan toevoegen. Warme kersen in siroop zonder extra smaken zijn ook erg lekker, dus dit is niet noodzakelijk.
Je kunt het sap van de kersen tijdens het verwarmen indikken met een beetje maizena, maar ook dit is niet noodzakelijk. Je kunt het sap ook een beetje laten indikken, zonder deze te binden.
Voeg de kersen toe aan het warme sap en verwarm de kersen enkele minuten.
Rooster het amandelschaafsel ondertussen in een droge bakpan. Verdeel de warme kersen over 4 kommen en leg 2 bollen ijs in elke kom.
Verdeel er amandelschaafsel over en maak af met geraspte pure chocolade. Serveer direct en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.