Vanille ijs met warme kersen

(44)

Vanille ijs met warme kersen is een ontzettend makkelijk en feestelijk toetje. Met een paar ingrediënten en weinig tijd sluit jij je diner in stijl af.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-11-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Vanille ijs met warme kersen

Ingrediënten


  • 1 pot kersen (ongeveer 250 gram)
  • optioneel: een beetje maizena
  • 8 bollen vanille ijs
  • handvol amandelschaafsel
  • een halve reep pure chocolade
Vanille ijs met warme kersen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • kleine sauspan
  • ijslepel
  • fijne rasp

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vanille-ijs-met-warme-kersen


Je kunt een pot kersen kopen, of zelf ingemaakte kersen gebruiken, deze versie met port is nog feestelijker

Vanille ijs met warme kersen maken – 10 minuten

Als je kersen op siroop uit pot hebt gekocht, kun je hier bijvoorbeeld een beetje port aan toevoegen. Warme kersen in siroop zonder extra smaken zijn ook erg lekker, dus dit is niet noodzakelijk. 

Je kunt het sap van de kersen tijdens het verwarmen indikken met een beetje maizena, maar ook dit is niet noodzakelijk. Je kunt het sap ook een beetje laten indikken, zonder deze te binden. 

Voeg de kersen toe aan het warme sap en verwarm de kersen enkele minuten. 

Vanille ijs met warme kersen
Vanille ijs met warme kersen

Rooster het amandelschaafsel ondertussen in een droge bakpan. Verdeel de warme kersen over 4 kommen en leg 2 bollen ijs in elke kom. 

Verdeel er amandelschaafsel over en maak af met geraspte pure chocolade. Serveer direct en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-11-2023


Waardeer dit recept!
44 stemmen

0 reacties op Vanille ijs met warme kersen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.