Ohmydish.nl


Stoofsla

Ouderwetse stoofsla, iedereen kent het vast wel. Zo niet, dan is het absoluut de moeite waard dit eens te maken. Een hele krop sla gestoofd in boter met ham

Stoofsla
45 minuten 2 personen Salades
Stoofsla

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 krop sla
  • 1 ui
  • ongeveer 60 gram gekookte ham blokjes
  • 200 ml groentebouillon
  • klont boter
  • peper en zout naar smaak
Stoofsla ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • vlees tang

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 2 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofsla


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en snijd deze vervolgens fijn. Laat de krop sla heel, verwijder wel eventuele beschadigde buitenste bladeren. Was de krop sla grondig en zet deze op zijn kop om zoveel mogelijk water eruit te laten lopen. Snijd de krop sla door de helft, laat de kern eraan zodat de krop niet uit elkaar zal vallen.

Stoofsla Stoofsla

De stoofsla afmaken -- 35 minuten

Verwarm een klont boter in de grote pan en fruit hier de fijngesneden ui in. Leg dan de gehalveerde slakrop in de pan en schenk er de groentebouillon bij. Voeg er dan de hamblokjes aan toe en plaats de deksel op de pan. Stoof de sla op laag vuur ongeveer een half uur. De groentebouillon is inmiddels grotendeels verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld bij een lekker ouderwets gerecht zoals draadjesvlees. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Spekkoek

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.