Stoofsla
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Stoofsla

Ouderwetse stoofsla, iedereen kent het vast wel. Zo niet, dan is het absoluut de moeite waard dit eens te maken. Een hele krop sla gestoofd in boter met ham

45 minuten
2 personen
Recept stoofsla
Stoofsla ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en snijd deze vervolgens fijn. Laat de krop sla heel, verwijder wel eventuele beschadigde buitenste bladeren.

Was de krop sla grondig en zet deze op zijn kop om zoveel mogelijk water eruit te laten lopen.

Snijd de krop sla door de helft, laat de kern eraan zodat de krop niet uit elkaar zal vallen. 

Stoofsla
Ouderwetse stoofsla

De stoofsla afmaken – 35 minuten

Verwarm een klont boter in de grote pan en fruit hier de fijngesneden ui in. Leg dan de gehalveerde slakrop in de pan en schenk er de groentebouillon bij.

Voeg er dan de hamblokjes aan toe en plaats de deksel op de pan. Stoof de sla op laag vuur ongeveer een half uur. De groentebouillon is inmiddels grotendeels verdampt.

Breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld bij een lekker ouderwets gerecht zoals draadjesvlees. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Stoofsla"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.