Ouderwetse stoofsla, iedereen kent het vast wel. Zo niet, dan is het absoluut de moeite waard dit eens te maken. Een hele krop sla gestoofd in boter met ham
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofsla
Pel de ui en snijd deze vervolgens fijn. Laat de krop sla heel, verwijder wel eventuele beschadigde buitenste bladeren.
Was de krop sla grondig en zet deze op zijn kop om zoveel mogelijk water eruit te laten lopen.
Snijd de krop sla door de helft, laat de kern eraan zodat de krop niet uit elkaar zal vallen.
Verwarm een klont boter in de grote pan en fruit hier de fijngesneden ui in. Leg dan de gehalveerde slakrop in de pan en schenk er de groentebouillon bij.
Voeg er dan de hamblokjes aan toe en plaats de deksel op de pan. Stoof de sla op laag vuur ongeveer een half uur. De groentebouillon is inmiddels grotendeels verdampt.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld bij een lekker ouderwets gerecht zoals draadjesvlees. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.