Sofrito - varkensvlees in witte wijn

(6)

Sofrito is een Grieks gerecht met varkensvlees in een witte wijnsaus. Heerlijk fris met veel knoflook, peterselie en citroen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Sofrito - varkensvlees in witte wijn

Ingrediënten


  • 4 varkensfilet lapjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • handvol verse peterselie
  • sap van een halve citroen
  • water (of gebruik eventueel bouillon)
  • bloem
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: boter

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: citruspers
  • grote bakpan
  • vleestang
  • bord
  • garde

Sofrito - varkensvlees in witte wijn Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sofrito-varkensvlees-in-witte-wijn


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de knoflooktenen en sjalot en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit de halve citroen. Dep de varkensfilet lapjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. 

Haal de filets dan door de bloem en zorg dat beide kanten volledig bedekt zijn. 

Sofrito - varkensvlees in witte wijn
Sofrito - varkensvlees in witte wijn

Sofrito afmaken -- 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak de filets mooi goudbruin aan beide kanten en haal ze dan uit de pan. Bak de knoflook kort in de pan, voeg eventueel een klontje roomboter toe en voeg hierna een extra eetlepel bloem toe.

Blus af met het sap van een halve citroen en witte wijn en roer goed met een garde zodat de saus glad is. Voeg een scheutje water toe samen met de gehakte peterselie en voeg de filets weer terug aan de saus.

Laat het geheel zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Zorg ervoor dat je de filets niet te lang bakt, anders heb je kans dat ze te taai zullen worden.

Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappels en een salade, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Sofrito - varkensvlees in witte wijn

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.