Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Sofrito - varkensvlees in witte wijn

Sofrito is een Grieks gerecht met varkensvlees in een witte wijnsaus. Heerlijk fris met veel knoflook, peterselie en citroen.

Sofrito - varkensvlees in witte wijn
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Sofrito - varkensvlees in witte wijn

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 varkensfilet lapjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • handvol verse peterselie
  • sap van een halve citroen
  • water (of gebruik eventueel bouillon)
  • bloem
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: boter
Sofrito - varkensvlees in witte wijn
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: citruspers
  • grote bakpan
  • vleestang
  • bord
  • garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sofrito-varkensvlees-in-witte-wijn


Einde van de maand, dit keer mochten we voor de foodblogswap iets uitzoeken van Claudia. Al snel viel me op dat er best wat Griekse recepten te vinden zijn op haar site, leuk want daar ben ik niet echt bekend mee. Het zag er allemaal lekker uit, maar toch koos ik voor de Sofrito. We aten deze in onze tuin tijdens een zonnige lunch want daarvoor was dit heerlijke gerecht echt ideaal! Ik maakte ze zonder bouillon, zo werd de saus iets zuurder.

Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de knoflooktenen en sjalot en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit de halve citroen. Dep de varkensfilet lapjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Haal de filets dan door de bloem en zorg dat beide kanten volledig bedekt zijn.

Sofrito - varkensvlees in witte wijn Sofrito - varkensvlees in witte wijn

Sofrito afmaken -- 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak de filets mooi goudbruin aan beide kanten en haal ze dan uit de pan. Bak de knoflook kort in de pan, voeg eventueel een klontje roomboter toe en voeg hierna een extra eetlepel bloem toe. Blus af met het sap van een halve citroen en witte wijn en roer goed met een garde zodat de saus glad is.

Voeg een scheutje water toe samen met de gehakte peterselie en voeg de filets weer terug aan de saus. Laat het geheel zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Zorg ervoor dat je de filets niet te lang bakt, anders heb je kans dat ze te taai zullen worden.

Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappels en een salade, smakelijk!

← Vorig recept
Nachos met kip
Volgend recept →
Kersenjam

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!