Een bami goreng die snel én makkelijk is. Klaar in 20 minuten inclusief recept om zelf bamikruiden te maken. Zo'n lekkere bami heb je nog nooit gehad!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de mie gaar in ongeveer 8 minuten, afhankelijk welke soort je gebruikt.
Was ondertussen de prei en snijd deze in fijne (halve) ringetjes. Pel de knoflookteentjes en snijd deze fijn.
Verhit de wok op hoog vuur. Zodra de wok begint te roken voeg je een beetje zonnebloem of andere neutrale olie toe. Voeg de prei en hamblokjes toe en na ongeveer een minuut ook de knoflook.
Giet de mie af en voeg deze toe aan de wok. Voeg de taugé, bamikruiden en mirin toe terwijl je alles op hoog vuur blijft verwarmen. Voeg dan ook de sambal en sojasaus toe.
Je hoeft geen extra peper en zout toe te voegen, aangezien de sojasaus al zout genoeg is en de kruiden al genoeg smaak zullen geven.
Bak het geheel niet te lang, het is juist het lekkerste als de taugé nog krokant is. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.