Ohmydish.nl


Romige citroenrisotto met scampi's

Deze romige citroenrisotto met scampi's kan wat ons betreft het hele jaar door, want het is zó lekker. Heerlijk met knoflook garnalen, mascarpone en natuurlijk citroen.

Romige citroenrisotto met scampi's
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Romige citroenrisotto met scampi's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 300 gram risotto rijst
  • 2 citroenen
  • ongeveer 100 ml droge witte wijn
  • 1 sjalot of ui
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram mascarpone
  • ongeveer 700 ml groentebouillon
  • ongeveer 200 gram scampi's
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse bieslook
Romige citroenrisotto met scampi's ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • siliconen spatel
  • middelgrote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-citroenrisotto-met-scampis


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui fijn en de knoflook door de helft. Ontdooi de scampi's en pel ze indien nodig. Rasp de schil van 1 citroen fijn, van de andere citroen rasp je de schil grof en pers het sap uit 1 citroen en zet opzij. Verwarm de groentebouillon en snijd de bieslook eventueel alvast fijn.

Romige citroenrisotto met scampi’s Romige citroenrisotto met scampi’s

Romige citroenrisotto met scampi's afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak dit enkele minuten, tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de witte wijn erbij en je zodra deze volledig is opgenomen door de rijst voeg je een beetje bouillon toe. Voeg steeds nieuwe bouillon toe zodra deze volledig is opgenomen en voeg niet teveel tegelijk toe. Ga door met bouillon toevoegen tot de rijst bijna helemaal gaar is, het kan zijn dat je niet alle bouillon hoeft te gebruiken.

Verwarm ondertussen olijfolie in de middelgrote pan en voeg de door midden gesneden knoflook erbij. Laat dit op laag vuur enkele minuten zachtjes koken zodat de olie de knoflooksmaak volledig heeft opgenomen. Verwijder de knoflooktenen en bak hierin de scampi's enkele minuten en breng ze dan op smaak met peper en zout.

Roer de mascarpone, fijne citroen rasp en citroensap door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer met gebakken knoflook scampi's, de grove citroen rasp en bieslook, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Kip tandoori uit de pan

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.