Romige citroenrisotto met scampi's
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige citroenrisotto met scampi's

Deze romige citroenrisotto met scampi's kan wat ons betreft het hele jaar door, want het is zó lekker. Heerlijk met knoflook garnalen, mascarpone en natuurlijk citroen.

40 minuten
4 personen
Romige citroenrisotto met scampi's ingrediënten

Recept romige citroenrisotto met scampi's

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui fijn en de knoflook door de helft. Ontdooi de scampi's en pel ze indien nodig.

Rasp de schil van 1 citroen fijn, van de andere citroen rasp je de schil grof en pers het sap uit 1 citroen en zet opzij. Verwarm de groentebouillon en snijd de bieslook eventueel alvast fijn. 

Romige citroenrisotto met scampi’s
Romige citroenrisotto met scampi’s

Romige citroenrisotto met scampi's afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak dit enkele minuten, tot de rijst glazig begint te worden.

Schenk de witte wijn erbij en je zodra deze volledig is opgenomen door de rijst voeg je een beetje bouillon toe. Voeg steeds nieuwe bouillon toe zodra deze volledig is opgenomen en voeg niet teveel tegelijk toe.

Ga door met bouillon toevoegen tot de rijst bijna helemaal gaar is, het kan zijn dat je niet alle bouillon hoeft te gebruiken. Verwarm ondertussen olijfolie in de middelgrote pan en voeg de door midden gesneden knoflook erbij.

Laat dit op laag vuur enkele minuten zachtjes koken zodat de olie de knoflooksmaak volledig heeft opgenomen. Verwijder de knoflooktenen en bak hierin de scampi's enkele minuten en breng ze dan op smaak met peper en zout.

Roer de mascarpone, fijne citroen rasp en citroensap door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer met gebakken knoflook scampi's, de grove citroen rasp en bieslook, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
298.68 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.01 g
3.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.74 g
8.62 g
Eiwitten
14 g
Vezels
2.75 g
Natrium
1463.49 mg
Mineralen
Ijzer
2.33 mg
Calcium
128.1 mg
Magnesium
22.06 mg
Kalium
22.06 mg
Fosfor
197.44 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.83 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
31.24 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
37.52 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
12.62 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige citroenrisotto met scampi's"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.