Rode biet en feta spiesjes

(8)

Deze rode biet en feta spiesjes zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaak met heerlijke kruiden en een verrassend ingrediënt.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-12-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Rode biet en feta spiesjes

Ingrediënten


  • 3 grote gekookte rode bieten
  • 200 gram feta
  • kleine handvol verse peterselie
  • kleine handvol verse salie
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: scheutje balsamico azijn
  • optioneel: handjevol kersen uit pot

Kookgerei nodig


  • kleine blender
  • 2 kleine kommen
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • houten prikkers

Rode biet en feta spiesjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-biet-en-feta-spiesjes


Voorbereiding – 10 minuten

Was de peterselie en salie indien nodig en maak deze dan droog. Voeg de peterselie en salieblaadjes toe aan een kleine blender samen met een scheut olijfolie.

Pureer tot dit vrij glad is en voeg eventueel meer olijfolie toe. Breng de kruidenolie op smaak met peper en zout. 

Snijd de blok feta in blokjes, niet te klein, en meng dit samen met de kruidenolie. Laat dit eventueel marineren, maar dit is niet perse noodzakelijk. 

Rode biet en feta spiesjes
Rode biet en feta spiesjes

De rode biet en feta spiesjes afmaken – 10 minuten

Snijd ondertussen de rode biet in niet te grote blokjes en breng deze op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel een scheutje balsamico azijn toevoegen. 

Rijg een kers aan een spiesje, gevolgd door een blokje rode biet, feta met kruidenolie en dan weer een blokje rode biet. Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-12-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Rode biet en feta spiesjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.