Ohmydish.nl


Quiche met sperziebonen en spekjes

Een hartige taart met zelfgemaakt deeg is altijd de moeite waard! Deze quiche met sperziebonen en spekjes is overheerlijk als avondeten of lunch.

Quiche met sperziebonen en spekjes
1 uur 40 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Quiche met sperziebonen en spekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 280 gram bloem
  • 1/2 theelepel suiker
  • theelepel zout
  • 140 gram koude boter + extra boter om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • 200 gram spekjes
  • 250 gram sperziebonen / haricot verts
  • 1 gele paprika
  • 3 wortels
  • handvol (verse) basilicum
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 ei
  • 100 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram geraspte manchego kaas

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • siliconen kwast
  • taartvorm
  • blindbakbonen
  • bakpapier
  • schuimspaan
  • deegroller
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • kleine bakpan
  • kleine kom
  • garde

Bereiden

1 uur 40 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-sperziebonen-en-spekjes


Voorbereiding -- 1 uur

Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.

Vul ondertussen een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Schil ondertussen de wortels en snijd deze in plakjes. Haal de sperziebonen uit het water met een schuimspaan en kook dan de wortelplakjes enkele minuten in het water. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in grove stukken.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee. Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem. Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden.

Verhit ondertussen een kleine bakpan en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg dan de paprika toe en breng op smaak met peper.

Quiche met sperziebonen en spekjes Quiche met sperziebonen en spekjes

Quiche met sperziebonen en spekjes afmaken -- 40 minuten

Verwijder de blindbakbonen en bakpapier van de taartbodem. Meng het ei met crème fraîche, room en (gedroogde) basilicum en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spekjes, paprika en wortels over de quichebodem. Verdeel er dan ook de sperziebonen over en giet het roommengsel erover. Maak af met de geraspte manchego en bak nogmaals af voor ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden en het roommengsel is gestold. Smakelijk!

 


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.