Een hartige taart met zelfgemaakt deeg is altijd de moeite waard! Deze quiche met sperziebonen en spekjes is overheerlijk als avondeten of lunch.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-sperziebonen-en-spekjes
Vul ondertussen een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Schil ondertussen de wortels en snijd deze in plakjes. Haal de sperziebonen uit het water met een schuimspaan en kook dan de wortelplakjes enkele minuten in het water. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in grove stukken.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee. Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem. Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden.
Verhit ondertussen een kleine bakpan en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg dan de paprika toe en breng op smaak met peper.
Quiche met sperziebonen en spekjes
Verdeel de spekjes, paprika en wortels over de quichebodem. Verdeel er dan ook de sperziebonen over en giet het roommengsel erover. Maak af met de geraspte manchego en bak nogmaals af voor ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden en het roommengsel is gestold. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.