Een hartige taart met zelfgemaakt deeg is altijd de moeite waard! Deze quiche met sperziebonen en spekjes is overheerlijk als avondeten of lunch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-10-2024
Begin met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.
Vul ondertussen een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Schil ondertussen de wortels en snijd deze in plakjes. Haal de sperziebonen uit het water met een schuimspaan en kook dan de wortelplakjes enkele minuten in het water.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in grove stukken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee. Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem. Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden.
Verhit ondertussen een kleine bakpan en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg dan de paprika toe en breng op smaak met peper.
Verwijder de blindbakbonen en bakpapier van de taartbodem. Meng het ei met crème fraîche, room en (gedroogde) basilicum en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spekjes, paprika en wortels over de quichebodem. Verdeel er dan ook de sperziebonen over en giet het roommengsel erover.
Maak af met de geraspte manchego en bak nogmaals af voor ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden en het roommengsel is gestold. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.