Ohmydish.nl


Pompoenpudding

Romige en zachte pompoenpudding is een heerlijk herfstig toetje. Je kunt eventueel honing gebruiken i.p.v. suiker. Klaar binnen 40 minuten.

Pompoenpudding
40 minuten 6 personen Toetjes
Pompoenpudding

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram pompoen
  • 150 gram lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram maizena
  • 1 theelepel kaneel + extra
  • 400 ml volle melk
  • snufje zout
  • optioneel: slagroom
Pompoenpudding ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • lepel
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • fijne zeef
  • garde
  • klein kommetje
  • 6 schaaltjes of glaasjes om te serveren

Bereiden

40 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenpudding


Voorbereiding -- 20 minuten

Begin met het maken van een pompoenpuree. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in grove stukken. Plaats de pompoenstukken in een pan, voeg water toe tot de pompoen volledig onder staat en breng aan de kook. Kook de pompoen ongeveer 10 minuten, of tot deze volledig zacht is geworden. De tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen stukken. Giet deze dan af en druk deze met een lepel door een fijne zeef om een gladde pompoen puree te maken.

Pompoenpudding Pompoenpudding

De pompoenpudding afmaken -- 20 minuten

Voeg de pompoenpuree samen met lichtbruine suiker en een theelepel kaneel toe aan een middelgrote pan en verwarm dit op middelhoog vuur. Roer dit glad en zorg dat het mengsel niet aan de kook komt en niet te heet is.

Voeg de eieren één voor één toe en zorg dat deze goed gemengd zijn en volledig opgenomen voor je het tweede ei toevoegt. Meng een beetje melk met maizena tot een glad papje en roer dit dan ook bij het pompoen mengsel. Giet de rest van de melk erbij samen met een snuf zout.

Kook de pudding rustig op zacht vuur en roer regelmatig. Je zult merken dat de pudding snel dikker gaat worden, de eieren en maizena werken namelijk als bindmiddel. Zodra deze dik is geworden zet je het vuur uit en laat deze kort afkoelen.

Verdeel de pudding dan over vormpjes of glaasjes, dek ze nog niet meteen af want dan zal er condens op de folie ontstaan. Je kunt deze pudding lauwwarm of koud serveren. Met of zonder een toef gezoete slagroom en een extra snuf kaneel. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.