Pompoenpudding
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoenpudding vegetarisch

Romige en zachte pompoenpudding is een heerlijk herfstig toetje. Je kunt eventueel honing gebruiken i.p.v. suiker. Klaar binnen 40 minuten.

40 minuten
6 personen
Pompoenpudding ingrediënten

Recept pompoenpudding

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Begin met het maken van een pompoenpuree. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in grove stukken.

Plaats de pompoenstukken in een pan, voeg water toe tot de pompoen volledig onder staat en breng aan de kook.

Kook de pompoen ongeveer 10 minuten, of tot deze volledig zacht is geworden. De tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen stukken.

Giet deze dan af en druk deze met een lepel door een fijne zeef om een gladde pompoen puree te maken. 

Zelfgemaakte pompoenpudding
Zelfgemaakte pompoenpudding

De pompoenpudding afmaken – 20 minuten

Voeg de pompoenpuree samen met lichtbruine suiker en een theelepel kaneel toe aan een middelgrote pan en verwarm dit op middelhoog vuur.

Roer dit glad en zorg dat het mengsel niet aan de kook komt en niet te heet is. Voeg de eieren één voor één toe en zorg dat deze goed gemengd zijn en volledig opgenomen voor je het tweede ei toevoegt.

Meng een beetje melk met maizena tot een glad papje en roer dit dan ook bij het pompoen mengsel.

Giet de rest van de melk erbij samen met een snuf zout.

Kook de pudding rustig op zacht vuur en roer regelmatig. Je zult merken dat de pudding snel dikker gaat worden, de eieren en maizena werken namelijk als bindmiddel.

Zodra deze dik is geworden zet je het vuur uit en laat deze kort afkoelen.

Verdeel de pudding dan over vormpjes of glaasjes, dek ze nog niet meteen af want dan zal er condens op de folie ontstaan.

Tip: je kunt deze pudding lauwwarm of koud serveren. Met of zonder een toefje gezoete slagroom en een extra snuf kaneel. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
194.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.92 g
27.84 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.37 g
1.9 g
Eiwitten
5.45 g
Vezels
0.53 g
Natrium
126.03 mg
Mineralen
Ijzer
1.04 mg
Calcium
104.93 mg
Magnesium
13.62 mg
Kalium
13.62 mg
Fosfor
114.12 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.71 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
7.27 mg
Vitamine D
0.43 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.73 µg
Foliumzuur
18.83 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoenpudding"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.