Romige en zachte pompoenpudding is een heerlijk herfstig toetje. Je kunt eventueel honing gebruiken i.p.v. suiker. Klaar binnen 40 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van een pompoenpuree. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in grove stukken.
Plaats de pompoenstukken in een pan, voeg water toe tot de pompoen volledig onder staat en breng aan de kook.
Kook de pompoen ongeveer 10 minuten, of tot deze volledig zacht is geworden. De tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen stukken.
Giet deze dan af en druk deze met een lepel door een fijne zeef om een gladde pompoen puree te maken.
Voeg de pompoenpuree samen met lichtbruine suiker en een theelepel kaneel toe aan een middelgrote pan en verwarm dit op middelhoog vuur.
Roer dit glad en zorg dat het mengsel niet aan de kook komt en niet te heet is. Voeg de eieren één voor één toe en zorg dat deze goed gemengd zijn en volledig opgenomen voor je het tweede ei toevoegt.
Meng een beetje melk met maizena tot een glad papje en roer dit dan ook bij het pompoen mengsel.
Giet de rest van de melk erbij samen met een snuf zout.
Kook de pudding rustig op zacht vuur en roer regelmatig. Je zult merken dat de pudding snel dikker gaat worden, de eieren en maizena werken namelijk als bindmiddel.
Zodra deze dik is geworden zet je het vuur uit en laat deze kort afkoelen.
Verdeel de pudding dan over vormpjes of glaasjes, dek ze nog niet meteen af want dan zal er condens op de folie ontstaan.
Tip: je kunt deze pudding lauwwarm of koud serveren. Met of zonder een toefje gezoete slagroom en een extra snuf kaneel. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.