Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Lekker met een salade.
Gemaakt door Véronique Pouw
Geplaatst op 03-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Rasp de kaas en pers het sap uit de halve citroen.
Was en droog de peterselie en hak deze fijn met behulp van het koksmes en de snijplank.
Verhit de boter en room in de grote bakpan op middel-laag vuur. Roer er citroensap door heen samen met de geraspte kaas en laat het enkele minuten een beetje indikken.
Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de roomsaus. Zorg dat alle pasta bedekt is met de roomsaus en breng op smaak met peper en zout.
Roer er de fijngesneden verse peterselie doorheen en serveer direct, eet smakelijk!
Kan de slagroom vervangen worden door iets anders?
Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld crème fraîche of kookroom. Kookroom heeft een iets lager vetgehalte, crème fraîche is ongeveer even vet als slagroom.
Hoeveel gram pasta gebruik je ongeveer per persoon?
Gebruik tussen de 100 en 120 gram ongekookte pasta per persoon.
Wat voor soort vlees of vis kan ik bij een pasta alfredo serveren?
Gebakken kalkoen of zalm is heerlijk om bij een pasta alfredo te serveren, ook erg lekker met een kleine en simpele salade erbij.
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.