Ohmydish.nl


Paddenstoelen curry met rijst

Een vegetarische paddenstoelen curry met rijst staat binnen 3 kwartier op tafel. Gemaakt met oa. kokosmelk, limoen, groenten en zelfgemaakte curry pasta.

Paddenstoelen curry met rijst
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Paddenstoelen curry met rijst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 600 gram gemengde paddenstoelen (zoals shiitake, oesterzwammen, enoki)
  • 1 broccoli
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 1/2 recept voor milde curry pasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 limoenen (rasp + sap)
  • 1 theelepel gemalen citroengras, of gebruik een halve stengel
  • een flinke scheut sojasaus
  • handvol (gezouten) pinda's
  • 1 eetlepel sambal of rode peper pasta (naar smaak)
  • 300 ml groentebouillon
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • eventueel maizena om te binden
  • rijst om erbij te serveren
Paddenstoelen curry met rijst ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote diepe bakpan
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • houten lepel
  • citruspers en rasp
  • eventueel: vijzel

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paddenstoelen-curry-met-rijst


Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd deze in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes en maak eventueel de paddenstoelen schoon met een borstel of keukenpapier. Snijd grote paddenstoelen eventueel kleiner. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.

Rasp de schil van de limoenen fijn en pers het sap eruit. Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de rijst, tijd is afhankelijk van de rijstsoort.

Paddenstoelen curry met rijst Paddenstoelen curry met rijst

Paddenstoelen curry met rijst afmaken -- 20 minuten

Verhit een scheutje olie in de grote pan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg de broccoli en wortel toe en bak dit nog enkele minuten voor je ook de paddenstoelen toevoegt. Voeg ook de curry pasta, citroengras, citroenrasp + sap, kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel enkele minuten inkoken.

Maak ondertussen de pinda's fijner, dit kun je doen met een vijzel of hak ze fijner met een mes. Meng deze dan met een scheut sojasaus en sambal naar smaak. Giet de rijst af.

Als de curry nog niet genoeg is ingedikt, kun je deze eventueel binden met maizena. Roer op het laatste de pinda's erdoor en serveer met de rijst. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.