Deze ouderwetse gehakt en prei stoof is super makkelijk en snel te maken. Perfect voor een koude dag, geserveerd met aardappelpuree.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ouderwetse-gehakt-en-prei-stoof
Begin met het maken van een heerlijk zachte aardappelpuree om bij het gehakt en prei mengsel te serveren, of voor een twist kun je dit recept met knoflook volgen.
Was ondertussen de prei goed onder stromend koud water en snijd in grove stukken.
Verhit een klontje boter in de grote bakpan en bak het gehakt rul tot het mooi bruin is geworden. Voeg dan de kruidnagels, peper, zout en de stukken prei toe.
Plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten koken, of tot de prei zacht is geworden.
Mijn oma kookte dit gerecht altijd erg lang, maar wij hebben de voorkeur dat de prei iets minder een prutje is.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout, verwijder de kruidnagels en serveer met aardappelpuree. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!