Deze ouderwetse gehakt en prei stoof is super makkelijk en snel te maken. Perfect voor een koude dag, geserveerd met aardappelpuree.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van een heerlijk zachte aardappelpuree om bij het gehakt en prei mengsel te serveren, of voor een twist kun je dit recept met knoflook volgen.
Was ondertussen de prei goed onder stromend koud water en snijd in grove stukken.
Verhit een klontje boter in de grote bakpan en bak het gehakt rul tot het mooi bruin is geworden. Voeg dan de kruidnagels, peper, zout en de stukken prei toe.
Plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten koken, of tot de prei zacht is geworden.
Mijn oma kookte dit gerecht altijd erg lang, maar wij hebben de voorkeur dat de prei iets minder een prutje is.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout, verwijder de kruidnagels en serveer met aardappelpuree. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.