Ouderwetse gehakt en prei stoof
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ouderwetse gehakt en prei stoof

Deze ouderwetse gehakt en prei stoof is super makkelijk en snel te maken. Perfect voor een koude dag, geserveerd met aardappelpuree.

20 minuten
4 personen
Ouderwetse gehakt en prei stoof ingrediënten
Recept ouderwetse gehakt en prei stoof

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Begin met het maken van een heerlijk zachte aardappelpuree om bij het gehakt en prei mengsel te serveren, of voor een twist kun je dit recept met knoflook volgen.

Was ondertussen de prei goed onder stromend koud water en snijd in grove stukken. 

Ouderwetse gehakt en prei stoof
Ouderwetse gehakt en prei stoof

Ouderwetse gehakt en prei stoof maken – 15 minuten

Verhit een klontje boter in de grote bakpan en bak het gehakt rul tot het mooi bruin is geworden. Voeg dan de kruidnagels, peper, zout  en de stukken prei toe.

Plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten koken, of tot de prei zacht is geworden.

Mijn oma kookte dit gerecht altijd erg lang, maar wij hebben de voorkeur dat de prei iets minder een prutje is.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout, verwijder de kruidnagels en serveer met aardappelpuree. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
877.12 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69.44 g
0.13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
39.86 g
20.3 g
Eiwitten
56.28 g
Vezels
11.64 g
Natrium
533.67 mg
Mineralen
Ijzer
3.32 mg
Calcium
101.3 mg
Magnesium
133.9 mg
Kalium
133.9 mg
Fosfor
657.16 mg
Koper
0.44 mg
Zink
13.29 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
87.34 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.42 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
1.43 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
63.93 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ouderwetse gehakt en prei stoof"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.