Zelf banketbakkersroom maken is super makkelijk en zó lekker! Met maar een paar ingrediënten maak jij dit zelf voor al je zoete baksels en desserts.
Banketbakkersroom wordt vaak kant-en-klaar gekocht, waarschijnlijk omdat je nog niet weet dat het zo makkelijk en zó veel lekkerder is om het zelf te maken!
Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en is bijna evenveel werk als custard poeder verwarmen met melk.
Het is het ideale recept als je weer eens eidooiers over hebt, want iedereen maakt ooit wel eens een recept waarvoor enkel eiwit nodig is. Zoals bijvoorbeeld in dit recept voor pavlova.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-07-2024, dit recept is voor 10 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-11-2024
Haal het merg uit het vanillestokje en voeg deze samen met het halve vanillestokje toe aan de melk. Verwarm de melk in een middelgrote pan.
Meng ondertussen de eidooiers met de suiker, meng dit glad met een garde zodat er geen klontjes in zitten.
Voeg de bloem toe en meng opnieuw glad. Verwijder het vanillestokje en voeg een beetje van de warme melk toe aan de eidooiers.
Meng dit gelijk weer glad met de garde en voeg dit dan toe aan de rest van de melk.
Blijf goed roeren met de garde zodat er geen klontjes ontstaan en het niet kan aanbranden.
Zet het vuur laag en laat het nog enkele minuten zachtjes koken terwijl je roert. Je zult zien dat het mengsel snel dikker zal worden.
Schenk het dan in een kom of schaal en leg een stuk huishoudfolie bovenop de pudding om te voorkomen dat er een velletje op komt.
Laat de banketbakkersroom volledig afkoelen, dan zal hij er zo dik uitzien als op de foto's.
Gebruik deze heerlijke pudding als vulling voor desserts, baksels of gewoon zo met een beetje slagroom!
Je kunt de banketbakkersroom natuurlijk ook warm serveren. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.