Een makkelijke linzensoep met aardappel is een heerlijk vullende soep die perfect is voor de lunch of avondeten. Kruidig, licht pittig en hartig tegelijk.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-07-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze vervolgens fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze dan in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een middelgrote pan en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper enkele minuten. Schenk de groentebouillon erbij samen met de linzen, tomaten, kaneelstok en laurierblaadjes en breng aan de kook.
Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in kleinere stukken.
Zodra de linzen ongeveer 20 minuten hebben gekookt, voeg je ook de aardappelstukjes toe. Laat het geheel nogmaals 20 minuten koken.
Verwijder de kaneelstok en laurierblaadjes en voeg het sap van een limoen toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en maak af met verse peterselie, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.