Standaard gekookte rijst kan soms een beetje saai zijn. Maak daarom eens deze kruidige gebakken rijst, boordevol smaak en ook nog eens een mooie kleur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-08-2024
Breng een middelgrote pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Kneus de kardemom peulen, dit kun je met een vijzel doen maar ook met de onderkant van een pan.
Verhit olijfolie in een bakpan en bak hierin de ui en knoflook enkele minuten samen met de kaneelstok, gekneusde kardemom peulen en kruidnagels.
Giet ondertussen de rijst af in de zeef. Voeg het mosterdzaad, kurkuma en korianderzaad toe en bak nog kort mee. Voeg dan de rijst toe aan de bakpan en bak de rijst nog enkele minuten mee.
Breng op smaak met zout en verwijder de kardemom peulen, kaneelstok en kruidnagels. Serveer dit heerlijke bijgerecht bijvoorbeeld bij gebakken vlees en een salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Wat leuk om te horen Rosa, dankjewel! Hele fijne avond, liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.