Deze heerlijk sappige gemarineerde kippendijen uit de oven bevatten ontzettend veel smaak. Het gemarineerde vlees krijgt een heerlijke grillsmaak in de oven.
Het marineren van kip heeft niet enkel als doel om het vlees smaakvol te maken, het wordt er ook malser door. Het citroensap in de marinade maakt het vlees zelfs nóg malser.
Daarnaast bevatten kippendijen meer vet dan kipfilet en door gebruik te maken van kippendijen met bot krijgt het vlees ook nog eens meer smaak. Alleen maar meer redenen om deze gemarineerde kippendijen uit de oven te proberen.
Knoflook en sesamolie is een goddelijke combinatie, de geur en smaak zijn simpelweg fantastisch. Voeg hier een beetje zoetheid van ketjap manis en honing aan toe en je hebt de perfecte kip marinade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-07-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-10-2024
Pel 6 teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk, voeg toe aan de grote kom. Haal de kippendijen uit de verpakking en dep droog met wat keukenpapier.
Voeg 8 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels olijfolie en 5 eetlepels honing toe aan de kom.
Pers het sap uit de citroen, dit kun je met je vingers doen of met een citruspers. Breng de marinade op smaak met peper en zout.
Meng alles goed door elkaar heen met een lepel. Voeg 6 kippendijen toe aan de grote kom en zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade.
Als je iets marineert is het altijd lekkerder om het vlees een flinke tijd te laten staan, hoe langer hoe beter. Je kunt de kippendijen de avond van tevoren laten marineren.
Laat de kippendijen minimaal een uur lang staan in de marinade, dek de kom af met wat huishoudfolie. Schep zo nu en dan de saus over de kip heen.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en plaats daar de kippendijen op.
Zodra de oven heet genoeg geworden is plaats je de bakplaat in de oven. Bak de kip in ongeveer 30 minuten gaar.
Haal de gemarineerde kippendijen uit de oven, voeg een klein handje sesamzaadjes toe en serveer de kip met groente en frietjes. Eet smakelijk!
Wat is het verschil tussen kippendijen en kipdijfilet?
Je kunt zowel kippendijen als kipdijfilet gebruiken voor dit recept. Het enige verschil tussen kippendijen en kipdijfilet is dat kippendijen het bot er nog in hebben zitten. Bij een kipdijfilet is het bot verwijderd en zullen om deze reden een stukje kleiner zijn. Beide zijn even smaakvol!
Ik heb geen oven, hoe kan ik de gemarineerde kippendijen bereiden?
Je kunt deze gemarineerde kippendijen ook op de barbecue of in de Airfryer bereiden. Maar ook in een grill pan kan dit prima, zet dan wel de afzuigkap aan want door de marinade zal er veel rook ontstaan.
Wat voor soort ketjap kan ik het beste gebruiken?
In dit recept wordt ketjap manis gebruikt, dit is een zoete variant van ketjap. Heb je liever een zoute ketjap? Gebruik dan ketjap asin.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.