Gemarineerde kippendijen uit de oven
😍 155Geweldig
😋 3Lekker
😲 1Verrassend
😕 1Matig

Gemarineerde kippendijen uit de oven

Deze heerlijk sappige gemarineerde kippendijen uit de oven bevatten ontzettend veel smaak. Het gemarineerde vlees krijgt een heerlijke grillsmaak in de oven.

Het marineren van kip heeft niet enkel als doel om het vlees smaakvol te maken, het wordt er ook malser door. Het citroensap in de marinade maakt het vlees zelfs nóg malser.

Daarnaast bevatten kippendijen meer vet dan kipfilet en door gebruik te maken van kippendijen met bot krijgt het vlees ook nog eens meer smaak. Alleen maar meer redenen om deze gemarineerde kippendijen uit de oven te proberen.

Knoflook en sesamolie is een goddelijke combinatie, de geur en smaak zijn simpelweg fantastisch. Voeg hier een beetje zoetheid van ketjap manis en honing aan toe en je hebt de perfecte kip marinade.

Gemarineerde kippendijen uit de oven ingrediënten

Recept gemarineerde kippendijen uit de oven

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-07-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 10-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + minimaal 1 uur wachttijd

Pel 6 teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk, voeg toe aan de grote kom. Haal de kippendijen uit de verpakking en dep droog met wat keukenpapier.

Voeg 8 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels olijfolie en 5 eetlepels honing toe aan de kom.

Pers het sap uit de citroen, dit kun je met je vingers doen of met een citruspers. Breng de marinade op smaak met peper en zout.

Meng alles goed door elkaar heen met een lepel. Voeg 6 kippendijen toe aan de grote kom en zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade.

Als je iets marineert is het altijd lekkerder om het vlees een flinke tijd te laten staan, hoe langer hoe beter. Je kunt de kippendijen de avond van tevoren laten marineren.

Laat de kippendijen minimaal een uur lang staan in de marinade, dek de kom af met wat huishoudfolie. Schep zo nu en dan de saus over de kip heen.

Gemarineerde kippendijen uit de oven
Gemarineerde kippendijen uit de oven

De gemarineerde kippendijen uit de oven afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en plaats daar de kippendijen op.

Zodra de oven heet genoeg geworden is plaats je de bakplaat in de oven. Bak de kip in ongeveer 30 minuten gaar.

Haal de gemarineerde kippendijen uit de oven, voeg een klein handje sesamzaadjes toe en serveer de kip met groente en frietjes. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen kippendijen en kipdijfilet?

Je kunt zowel kippendijen als kipdijfilet gebruiken voor dit recept. Het enige verschil tussen kippendijen en kipdijfilet is dat kippendijen het bot er nog in hebben zitten. Bij een kipdijfilet is het bot verwijderd en zullen om deze reden een stukje kleiner zijn. Beide zijn even smaakvol!

Ik heb geen oven, hoe kan ik de gemarineerde kippendijen bereiden?

Je kunt deze gemarineerde kippendijen ook op de barbecue of in de Airfryer bereiden. Maar ook in een grill pan kan dit prima, zet dan wel de afzuigkap aan want door de marinade zal er veel rook ontstaan.

Wat voor soort ketjap kan ik het beste gebruiken?

In dit recept wordt ketjap manis gebruikt, dit is een zoete variant van ketjap. Heb je liever een zoute ketjap? Gebruik dan ketjap asin.

Wat vind je van dit recept?

160 waarderingen
😍
155
Geweldig
😋
3
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
549.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.36 g
25.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.86 g
8.43 g
Eiwitten
28.31 g
Vezels
0.72 g
Natrium
2275.96 mg
Mineralen
Ijzer
3.31 mg
Calcium
63.64 mg
Magnesium
44.73 mg
Kalium
44.73 mg
Fosfor
286.33 mg
Koper
0.16 mg
Zink
2.3 mg
Jodium
0.08 µg
Selenium
27 µg
Vitamines
Vitamine C
10.37 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.49 mg
Vitamine B12
0.98 µg
Foliumzuur
6.22 µg
Vitamine E
0.3 mg
Vitamine K
3 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
8 reacties op "Gemarineerde kippendijen uit de oven"
Florina zegt op 16-07-2021
Beste Marco en Véronique, Ik heb zonet de kip gegeten die úren in de marinade stond. En... wat was het héérlijk! Gelukkig maakte ik een dubbele portie zodat we er dit weekend nóg een keer van kunnen genieten. Ik had de marinade nog verrijkt met verse gember, gembersiroop, oestersaus, vijfkruidenpoeder en knoflook-en uienpoeder. Wat een genot! Dank jullie wel weer voor de inspiratie Marco en Véronique!
Louis Schipper zegt op 17-07-2021
Lieve Véronique en beste Marco, Om te marineren stop ik de boel in een plasticzak. Alles is goed bedekt, makkelijk om te draaien en zo nodig te masseren plus minder afwas. Bedankt weer!
Ohmydish zegt op 18-07-2021
Hallo Louis, dat kan inderdaad handig zijn. Wij gebruiken liever een kom, dat geeft wellicht wat meer afwas maar ook minder plastic wat je weg hoeft te gooien :). Groetjes, Véronique
Ohmydish zegt op 18-07-2021
Hoi Florina, dankjewel en wat was je weer snel met het recept maken! Super leuk! Heel erg graag gedaan en fijn dat je dubbel genoten hebt van de kippendijen. Fijne zondag nog, liefs Véronique
Loes zegt op 10-11-2021
Hallo! Vraagje, op welke stand staat je oven?
Ohmydish zegt op 10-11-2021
Hallo Loes, de oven staat op de hete luchtstand. Groetjes Véronique
Rene zegt op 19-10-2024
Al eerder gemaakt en ook vanavond weer, HEERLIJK! Nu met rijst en roerbak groente. Thanks!
Véronique zegt op 20-10-2024
Dankje voor je leuke bericht, Rene! Klinkt als een top combi, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.