Konijn met sinaasappel uit de slowcooker is een feestelijk vleesgerecht met champignons, erwtjes en meer. Extra lekker met aardappels.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil en was de wortels, verwijder de uiteindes en snijd in grove stukken. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten.
Pers het sap uit de sinaasappel en snijd de sinaasappel in stukken. Bestrooi de stukken konijn met peper en zout.
Verhit een flinke klont boter in een grote bakpan en bak hierin de konijn aan alle kanten bruin. Voeg niet teveel tegelijk aan de pan toe, dus bak ze bruin in delen indien nodig.
Verplaats de stukken konijn dan naar de slowcooker en voeg indien nodig een nieuwe klont boter toe aan de pan. Bak de champignons mooi bruin in de pan, bak ze indien nodig in delen.
Breng ze op smaak met peper en zout en voeg ze dan ook toe aan de slowcooker. Verdeel de stukken sinaasappel, wortel en laurierblad over de stukken konijn.
Schenk er het sinaasappelsap overheen en roer er 4 eetlepels appelstroop doorheen. Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.
Je kunt deze konijn ook in een braadpan maken, voeg dan na het aanbakken vocht toe zoals water om aanbakken te voorkomen.
Stoof de konijn dan ongeveer 1 tot 1,5 uur, tot het vlees mals is. Voeg de erwtjes in het laatste uur toe aan de slowcooker.
Verwijder de laurierblaadjes en stukken sinaasappel en breng op smaak met peper en zout. Je kunt de saus eventueel een beetje inkoken of binden voor een dikkere saus.
Serveer het konijn met bijvoorbeeld gekookte aardappelen, aardappelpuree of pasta. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.