Konijn met sinaasappel uit de slowcooker is een feestelijk vleesgerecht met champignons, erwtjes en meer. Extra lekker met aardappels.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/konijn-met-sinaasappel-uit-de-slowcooker
Schil en was de wortels, verwijder de uiteindes en snijd in grove stukken. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten.
Pers het sap uit de sinaasappel en snijd de sinaasappel in stukken. Bestrooi de stukken konijn met peper en zout.
Verhit een flinke klont boter in een grote bakpan en bak hierin de konijn aan alle kanten bruin. Voeg niet teveel tegelijk aan de pan toe, dus bak ze bruin in delen indien nodig.
Verplaats de stukken konijn dan naar de slowcooker en voeg indien nodig een nieuwe klont boter toe aan de pan. Bak de champignons mooi bruin in de pan, bak ze indien nodig in delen.
Breng ze op smaak met peper en zout en voeg ze dan ook toe aan de slowcooker. Verdeel de stukken sinaasappel, wortel en laurierblad over de stukken konijn.
Schenk er het sinaasappelsap overheen en roer er 4 eetlepels appelstroop doorheen. Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.
Je kunt deze konijn ook in een braadpan maken, voeg dan na het aanbakken vocht toe zoals water om aanbakken te voorkomen.
Stoof de konijn dan ongeveer 1 tot 1,5 uur, tot het vlees mals is. Voeg de erwtjes in het laatste uur toe aan de slowcooker.
Verwijder de laurierblaadjes en stukken sinaasappel en breng op smaak met peper en zout. Je kunt de saus eventueel een beetje inkoken of binden voor een dikkere saus.
Serveer het konijn met bijvoorbeeld gekookte aardappelen, aardappelpuree of pasta. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.