Ingrediënten
- 1 witte kool
- 2 wortels
- 2 bosuien
- handvol verse peterselie
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels rode wijn azijn
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel karwij of venkelzaad
- peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig
- snijplank & koksmes
- grove rasp
- grote kom
- kleine kom
- garde
Voorbereiding — 15 minuten
Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de rode wijn azijn, suiker, venkelzaad, peper en zout.
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en rasp deze dan grof. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp ook deze grof. Meng de geraspte kool en wortel samen in de grote kom.

Klassieke coleslaw afmaken — 5 minuten
Meng de mayonaise dressing door de geraspte wortel en kool. Als je de salade vooraf al wilt maken, meng dan de dressing pas erdoor voor het serveren.
Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Maak de salade af met de bosui en peterselie. Breng op smaak met peper en zout, laat de smaken eventueel ongeveer een uur doortrekken. Bewaar de salade niet te lang, dan zullen de groenten minder knapperig zijn. Smakelijk!

Geef een reactie