Klassieke coleslaw

(37)

Een klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-07-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades Calorieën 153 calorieën p.p.
Klassieke coleslaw

Ingrediënten


  • 1 witte kool
  • 2 wortels
  • 2 bosuien
  • handvol verse peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels rode wijn azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel karwij of venkelzaad
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grove rasp
  • grote kom
  • kleine kom
  • garde
  • dunschiller

Klassieke coleslaw Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades Calorieën 153 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-coleslaw


Voorbereiding -- 15 minuten

Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de rode wijn azijn, suiker, venkelzaad, peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en rasp deze dan grof.

Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp ook deze grof. Meng de geraspte kool en wortel samen in de grote kom. 

Klassieke coleslaw
Klassieke coleslaw

Klassieke coleslaw afmaken -- 5 minuten

Meng de mayonaise dressing door de geraspte wortel en kool. Als je de salade vooraf al wilt maken, meng dan de dressing pas erdoor voor het serveren.

Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Maak de salade af met de bosui en peterselie.

Breng op smaak met peper en zout, laat de smaken eventueel ongeveer een uur doortrekken.

Bewaar de salade niet te lang, dan zullen de groenten minder knapperig zijn.  Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-07-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
37 stemmen

Klassieke coleslaw: Veel gestelde vragen

Wat eet je bij coleslaw?

Coleslaw is een van de meest gangbare bijgerechten bij barbecue recepten. De combinatie van het zuurtje in deze koolsalade en eten van de grill wat vaak vet is, maakt het een ideaal bijgerecht.

Hoe lang kun je een coleslaw bewaren?

De coleslaw kun je een aantal dagen afgedekt in de koelkast bewaren, hij is namelijk nog lekkerder als je hem een dag van te voren maakt!

Kan ik de coleslaw ook met andere soort kool maken?

Om een twist te geven aan een klassieker kun je gebruik maken van andere soorten kool, zoals Chinese kool of rode kool. Maak bijvoorbeeld eens een rode coleslaw.

0 reacties op Klassieke coleslaw

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.