Deze kiwi meringue taart bestaat uit een zelfgemaakte taartbodem, zachte kiwi crème, rijpe kiwi's en een dikke laag meringue.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-02-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de kiwi crème. Maak hiervoor eerst een kiwi puree door de kiwi's te schillen en vervolgens in de blender te pureren samen met een eetlepel citroensap en 100 gram suiker.
Meng de eieren samen met de eidooiers met een elektrische mixer, klop deze enkele minuten en voeg deze dan samen met het kiwi mengsel toe aan een middelgrote pan.
Zet het vuur laag en laat het mengsel niet koken. Meng 2 eetlepels maizena met 2 eetlepels melk tot een papje en voeg dit na enkele minuten toe aan de pan.
Voeg de boter in blokjes toe en laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes garen, roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. De crème is klaar als de boter is gesmolten en het mengsel dik is geworden.
Om de crème sneller af te laten koelen, kun je deze in een kom doen. Leg er dan een stuk bakpapier of huishoudfolie op om te voorkomen dat zich een vel zal vormen.
Meng voor het deeg de bloem met zout en voeg dan geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg. Klop het ei samen met de suiker los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg.
Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met huishoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de bakvorm in met boter. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit zodat het in de taartvorm past.
Bekleed de vorm met het deeg en plaats een stuk bakpapier op de taartbodem. Vul de taartbodem met blindbakbonen en bak deze vervolgens gaar en mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten.
Verwijder de blindbakbonen en het bakpapier en laat de taartbodem dan volledig afkoelen. Schil ondertussen de resterende kiwi's en verdeel deze in dunne plakken.
Verdeel de afgekoelde kiwi crème over de taartbodem en beleg deze met de kiwi plakken. Zet deze dan terug in de koelkast terwijl je de meringue maakt.
Ontvet hiervoor de garde en kom van je elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop de eiwitten, zodra er stijve pieken ontstaat kun je de suiker in delen toevoegen.
Je kunt ervoor kiezen het eiwit met een lepel over de taart te verdelen, of gebruik een spuitzak met stervorming mondje. Brand het eiwit kort met een crème brûlée brander.
Je kunt de taart direct serveren, maar wij vonden deze na een nacht in de koelkast nog veel lekkerder. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.