Zelf kruidenmixen maken is ontzettend makkelijk en lekker. Je kunt de kruidenmixen naar je eigen smaak aanpassen.
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- halve theelepel cayennepeper
- 3 eetlepels komijnzaad
- 2 eetlepels korianderzaad
- 3 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel (gemalen) kruidnagel
Plaats een bakpan op middelhoog vuur en voeg hier de zwarte peperkorrels, komijnzaad en korianderzaad aan toe. Als je hele kruidnagels gebruikt voeg je deze ook nu toe. Gebruik geen boter of olie, kruiden roosteren doen we in een droge bakpan.
Rooster deze kort en voeg dan ook de cayennepeper, paprikapoeder, gemalen kaneel, nootmuskaat en gemalen kruidnagel toe. Rooster de kruidenmix nog kort tot de geur volledig is vrijgekomen.
Verplaats de kruiden naar een vijzel en stamp deze fijn, zorg er vooral voor dat de peperkorrels fijner gemalen worden.
Bewaar de kruidenmix in een goed afgesloten pot, zoals bijvoorbeeld een kleine weckpot. Deze tandoori kruiden kun je o.a. gebruiken voor deze kalkoenspiesjes.