Zelf tandoori kruiden maken

Zelf tandoori kruiden maken is makkelijk en extra lekker omdat de kruiden eerst kort geroosterd worden in de pan.

Zelf kruidenmixen maken is ontzettend makkelijk en lekker. Je kunt de kruidenmixen naar je eigen smaak aanpassen.

  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • halve theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels komijnzaad
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel (gemalen) kruidnagel
Zelf tandoori kruiden maken ingrediënten
Zelf tandoori kruiden maken ingrediënten

Plaats een bakpan op middelhoog vuur en voeg hier de zwarte peperkorrels, komijnzaad en korianderzaad aan toe. Als je hele kruidnagels gebruikt voeg je deze ook nu toe. Gebruik geen boter of olie, kruiden roosteren doen we in een droge bakpan.

Rooster deze kort en voeg dan ook de cayennepeper, paprikapoeder, gemalen kaneel, nootmuskaat en gemalen kruidnagel toe. Rooster de kruidenmix nog kort tot de geur volledig is vrijgekomen.

Zelf tandoori kruiden maken
Zelf tandoori kruiden maken

Verplaats de kruiden naar een vijzel en stamp deze fijn, zorg er vooral voor dat de peperkorrels fijner gemalen worden.

Bewaar de kruidenmix in een goed afgesloten pot, zoals bijvoorbeeld een kleine weckpot. Deze tandoori kruiden kun je o.a. gebruiken voor deze kalkoenspiesjes.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-tandoori-kruiden-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.