Zelf tandoori kruiden maken is makkelijk en extra lekker omdat de kruiden eerst kort geroosterd worden in de pan.
Zelf kruidenmixen maken is ontzettend makkelijk en lekker. Je kunt de kruidenmixen naar je eigen smaak aanpassen.
Plaats een bakpan op middelhoog vuur en voeg hier de zwarte peperkorrels, komijnzaad en korianderzaad aan toe. Als je hele kruidnagels gebruikt voeg je deze ook nu toe. Gebruik geen boter of olie, kruiden roosteren doen we in een droge bakpan.
Rooster deze kort en voeg dan ook de cayennepeper, paprikapoeder, gemalen kaneel, nootmuskaat en gemalen kruidnagel toe. Rooster de kruidenmix nog kort tot de geur volledig is vrijgekomen.
Verplaats de kruiden naar een vijzel en stamp deze fijn, zorg er vooral voor dat de peperkorrels fijner gemalen worden.
Bewaar de kruidenmix in een goed afgesloten pot, zoals bijvoorbeeld een kleine weckpot. Deze tandoori kruiden kun je o.a. gebruiken voor deze kalkoenspiesjes.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-tandoori-kruiden-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.