Karnemelk citroen taart
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Karnemelk citroen taart vegetarisch

Een karnemelk citroen taart is zacht en vol van smaak door de toevoeging van eieren en boter. Met een heerlijk zelfgemaakte taartbodem.

1 uur
12 personen
Karnemelk citroen taart ingrediënten
Recept karnemelk citroen taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer. Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet.

Voeg dan 1 eierdooier en 2 eetlepels koud water toe. Mix tot het deeg tot een bol is gekneed. Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze met plastic huishoudfolie goed in.

Laat een uur lang rusten in de koelkast. Na een uur verwarm je je oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ronde bakvorm in met boter. Verdeel wat bloem over je aanrecht en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen.

Verplaats het deeg met de deegroller naar de vorm, dit deeg breekt snel maar je kunt het gemakkelijk aan elkaar drukken. Druk goed aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.

Meng in de grote kom 350 gram suiker, eieren, eidooiers, snufje zout en 2 eetlepels bloem tot een glad mengsel met een garde.

Voeg het vanille extract, sap en rasp van een citroen en karnemelk toe en meng nogmaals glad. Smelt ondertussen de boter in het kleine sauspannetje. 

Karnemelk citroen taart
Karnemelk citroen taart

Karnemelk citroen taart afmaken – 45 minuten

Roer de gesmolten boter door het eimengsel en schenk het mengsel op de taartbodem.

Bak de taart in ongeveer 3 kwartier, de taart is goed als de vulling stevig is geworden en de bodem mooi goudbruin. Laat de taart afkoelen en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
420.46 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
54.33 g
38.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.85 g
10.28 g
Eiwitten
7.1 g
Vezels
0.64 g
Natrium
110.91 mg
Mineralen
Ijzer
1.25 mg
Calcium
51.65 mg
Magnesium
11.15 mg
Kalium
11.15 mg
Fosfor
127.29 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.91 mg
Jodium
7 µg
Selenium
10.72 µg
Vitamines
Vitamine C
0.83 mg
Vitamine D
0.98 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
0.67 µg
Foliumzuur
33.85 µg
Vitamine E
0.44 mg
Vitamine K
0.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Karnemelk citroen taart"
Demi | StudioKOOK zegt op 12-01-2017
Wat een bijzonder recept, met karnemelk. Heel benieuwd naar!
Ohmydish zegt op 12-01-2017
We hadden nog wat karnemelk over, en we willen zo min mogelijk eten weggooien. Dan is deze karnemelk citroen taart geen straf, toch?
Hester zegt op 17-05-2020
350 Gram suiker? Kan het ook met de helft of mislukt de taart dan?
Ohmydish zegt op 18-05-2020
Hoi Hester, de taart zal dan vrij zuur zijn en zal een minder mooie bovenkant krijgen (zoals je ziet is deze een beetje krokant / gekarameliseerd) Maar mislukken lijkt me niet :) Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.