Een karnemelk citroen taart is zacht en vol van smaak door de toevoeging van eieren en boter. Met een heerlijk zelfgemaakte taartbodem.
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelk-citroen-taart
Na een uur verwarm je je oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ronde bakvorm in met boter. Verdeel wat bloem over je aanrecht en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen. Verplaats het deeg met de deegroller naar de vorm, dit deeg breekt snel maar je kunt het gemakkelijk aan elkaar drukken. Druk goed aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.
Meng in de grote kom 350 gram suiker, eieren, eidooiers, snufje zout en 2 eetlepels bloem tot een glad mengsel met een garde. Voeg het vanille extract, sap en rasp van een citroen en karnemelk toe en meng nogmaals glad. Smelt ondertussen de boter in het kleine sauspannetje.
Karnemelk citroen taart
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.