Ohmydish.nl


Karnemelk citroen taart

Een karnemelk citroen taart is zacht en vol van smaak door de toevoeging van eieren en boter. Met een heerlijk zelfgemaakte taartbodem.

Karnemelk citroen taart
1 uur 12 personen Taart en cake
Karnemelk citroen taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten taartbodem

  • 250 gram bloem
  • 80 gram suiker
  • snufje zout
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels koud water

Ingrediënten vulling

  • 350 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • snuf zout
  • 250 ml karnemelk
  • 4 eieren
  • 4 eigelen
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 100 gram gesmolten boter
  • sap en rasp van 1 citroen
Karnemelk citroen taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • taartvorm (26 cm)
  • siliconen spatel
  • klein sauspannetje
  • garde
  • grote kom

Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelk-citroen-taart


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer. Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet. Voeg dan 1 eierdooier en 2 eetlepels koud water toe. Mix tot het deeg tot een bol is gekneed. Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze met plastic huishoudfolie goed in. Laat een uur lang rusten in de koelkast.

Na een uur verwarm je je oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ronde bakvorm in met boter. Verdeel wat bloem over je aanrecht en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen. Verplaats het deeg met de deegroller naar de vorm, dit deeg breekt snel maar je kunt het gemakkelijk aan elkaar drukken. Druk goed aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.

Meng in de grote kom 350 gram suiker, eieren, eidooiers, snufje zout en 2 eetlepels bloem tot een glad mengsel met een garde. Voeg het vanille extract, sap en rasp van een citroen en karnemelk toe en meng nogmaals glad. Smelt ondertussen de boter in het kleine sauspannetje.

Karnemelk citroen taart Karnemelk citroen taart

Karnemelk citroen taart afmaken -- 45 minuten

Roer de gesmolten boter door het eimengsel en schenk het mengsel op de taartbodem. Bak de taart in ongeveer 3 kwartier, de taart is goed als de vulling stevig is geworden en de bodem mooi goudbruin. Laat de taart afkoelen en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Sandwich met stoofpeertjes

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.