Jalapeño cheeseburger
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Jalapeño cheeseburger

Wow, zo sappig! Een burger waar je geen genoeg van kunt krijgen. Probeer onze heerlijke pittige Jalapeño cheeseburger, om je vingers bij af te likken!

25 minuten
4 personen
Jalapeño cheeseburger ingrediënten

Recept jalapeño cheeseburger

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 01-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de sla en scheur de bladeren in grove stukken. Was de tomaten en snijd in plakjes, zet de sla en tomaten opzij. Verwijder de zaadlijsten van de Jalapeño pepers en snijd 2 pepers fijn en 1 peper in ringen.

Meng het gehakt met de fijngesneden pepers, uienpoeder, cayenne peper, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt mengsel in 4 gelijke delen en rol tot een bal met je handen.

Vorm er vervolgens hamburgers van, door ze lichtjes aan te drukken. De hamburgers zullen vrij groot zijn, als je hier niet van houdt kun je ook 5 of 6 kleinere burgers maken.

Als je de kaas wilt laten smelten in de oven, dien je deze te verwarmen tot 180 graden Celsius. Je kunt ook een deksel op de pan doen om de kaas te laten smelten. 

Pittige Jalapeño cheddar burger
Pittige Jalapeño cheddar burger

Jalapeño cheeseburger afmaken – 15 minuten

Verhit de grillpan en smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie. Grill de burgers aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten, tot het grill-patroon zichtbaar wordt.

Verdeel de peper plakjes over de burgers en maak het af met een plak kaas. Zet de burgers nog even in de oven, of plaats de deksel op de pan, om de kaas te laten smelten.

Snijd de broodjes doormidden en verdeel eerst wat sla, dan de tomatenplakjes en vervolgens de heerlijke Jalapeño burger.

Deze burger is zo sappig en smaakvol dat saus niet nodig is! Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
523.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.55 g
6.28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.44 g
15.04 g
Eiwitten
36.76 g
Vezels
2.9 g
Natrium
835.18 mg
Mineralen
Ijzer
2.58 mg
Calcium
268.27 mg
Magnesium
60.57 mg
Kalium
60.57 mg
Fosfor
500.57 mg
Koper
0.22 mg
Zink
7.95 mg
Jodium
6.77 µg
Selenium
15.29 µg
Vitamines
Vitamine C
52.12 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
77.61 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.32 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
0.31 µg
Foliumzuur
44.56 µg
Vitamine E
1.25 mg
Vitamine K
10.14 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Jalapeño cheeseburger"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.