Wow, zo sappig! Een burger waar je geen genoeg van kunt krijgen. Probeer onze heerlijke pittige Jalapeño cheeseburger, om je vingers bij af te likken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 01-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de sla en scheur de bladeren in grove stukken. Was de tomaten en snijd in plakjes, zet de sla en tomaten opzij. Verwijder de zaadlijsten van de Jalapeño pepers en snijd 2 pepers fijn en 1 peper in ringen.
Meng het gehakt met de fijngesneden pepers, uienpoeder, cayenne peper, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt mengsel in 4 gelijke delen en rol tot een bal met je handen.
Vorm er vervolgens hamburgers van, door ze lichtjes aan te drukken. De hamburgers zullen vrij groot zijn, als je hier niet van houdt kun je ook 5 of 6 kleinere burgers maken.
Als je de kaas wilt laten smelten in de oven, dien je deze te verwarmen tot 180 graden Celsius. Je kunt ook een deksel op de pan doen om de kaas te laten smelten.
Verhit de grillpan en smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie. Grill de burgers aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten, tot het grill-patroon zichtbaar wordt.
Verdeel de peper plakjes over de burgers en maak het af met een plak kaas. Zet de burgers nog even in de oven, of plaats de deksel op de pan, om de kaas te laten smelten.
Snijd de broodjes doormidden en verdeel eerst wat sla, dan de tomatenplakjes en vervolgens de heerlijke Jalapeño burger.
Deze burger is zo sappig en smaakvol dat saus niet nodig is! Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.