Ohmydish.nl


Jalapeño cheeseburger

Wow, zo sappig! Een burger waar je geen genoeg van kunt krijgen. Probeer onze heerlijke pittige Jalapeño cheeseburger, om je vingers bij af te likken!

Jalapeño cheeseburger
25 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Jalapeño cheeseburger

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram gehakt (wij gebruikten half-om-half)
  • 3 Jalapeño pepers
  • 2 tomaten
  • handvol slablaadjes (wij gebruikten little gem)
  • theelepel cayenne peper
  • theelepel knoflookpoeder
  • theelepel uienpoeder
  • 4 hamburger broodjes
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • peper en zout naar smaak
Jalapeño cheeseburger ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grillpan
  • spatel
  • optioneel: oven

Bereiden

25 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/jalapeno-cheeseburger


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de sla en scheur de bladeren in grove stukken. Was de tomaten en snijd in plakjes, zet de sla en tomaten opzij.

Verwijder de zaadlijsten van de Jalapeño pepers en snijd 2 pepers fijn en 1 peper in ringen. Meng het gehakt met de fijngesneden pepers, uienpoeder, cayenne peper, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gehakt mengsel in 4 gelijke delen en rol tot een bal met je handen. Vorm er vervolgens hamburgers van, door ze lichtjes aan te drukken. De hamburgers zullen vrij groot zijn, als je hier niet van houdt kun je ook 5 of 6 kleinere burgers maken. Als je de kaas wilt laten smelten in de oven, dien je deze te verwarmen tot 180 graden Celsius. Je kunt ook een deksel op de pan doen om de kaas te laten smelten.

Pittige Jalapeño cheddar burger Pittige Jalapeño cheddar burger

Jalapeño cheeseburger afmaken -- 15 minuten

Verhit de grillpan en smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie. Grill de burgers aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten, tot het grill-patroon zichtbaar wordt. Verdeel de peper plakjes over de burgers en maak het af met een plak kaas. Zet de burgers nog even in de oven, of plaats de deksel op de pan, om de kaas te laten smelten.

Snijd de broodjes doormidden en verdeel eerst wat sla, dan de tomatenplakjes en vervolgens de heerlijke Jalapeño burger. Deze burger is zo sappig en smaakvol dat saus niet nodig is! Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Forel met kruidenboter

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.