Ohmydish.nl


Indiase butter chicken - Makhani murgh

Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.

Indiase butter chicken - Makhani murgh
35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Indiase butter chicken - Makhani murgh

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets
  • flinke klont roomboter
  • 200 ml naturel yoghurt
  • olijfolie
  • 1 groene peper
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 ml room
  • 400 ml passata
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels gemalen chili (afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels garam masala
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: rijst en naan om erbij te serveren
Indiase butter chicken - Makhani murgh ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • klein mesje
  • kleine blender
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiden

35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-butter-chicken-makhani-murgh


Voorbereiding --  15 minuten + marineer tijd

Schil de verse gember, pel de knoflooktenen en verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper. Als je van pittig houdt, hoef je deze niet te verwijderen. Maak eerst een puree van 3 knoflooktenen en voeg deze toe aan de middelgrote kom.

Maak vervolgens in dezelfde kleine blender een puree van de gember wortel, 1 knoflookteen en de groene peper. Voeg een beetje olijfolie toe zodat het smeuïger zal worden.

Snijd de kipfilets in stukken en meng deze met yoghurt, knoflookpuree, citroensap, kruidnagels, 1 eetlepel gemalen chili, 1 eetlepel garam massala, snuf gemalen nootmuskaat, peper en zout. 

Smelt ongeveer 3 eetlepels roomboter, laat dit kort afkoelen en voeg dit ook toe. Zorg dat alles goed gemengd is, dek af met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. 

Makhani kip - Indiase boterkip
Makhani kip - Indiase boterkip

Makhani kip afmaken -- 20 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan. Bak hierin eerst de gember en groene peper puree enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de gemarineerde kip toe en bak dit enkele minuten langer.

Voeg een eetlepel garam masala en 400 ml passata toe en breng aan de kook. Zodra de kip gaar is, schenk je de room erbij en laat de saus indikken tot de gewenste dikte.

Breng de saus op smaak met peper, zout, garam masala en eventueel extra gemalen chili. Verwijder de kruidnagels, serveer met rijst en naan en garneer eventueel met verse peterselie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.