Ohmydish.nl


Wontons in kruidige kippenbouillon

Wontons in kruidige kippenbouillon, helemaal zelf gemaakt binnen 45 minuten! Simpel én zo ontzettend lekker, een heerlijk licht soepje.

Wontons in kruidige kippenbouillon
40 minuten 4 personen Soep recepten
Wontons in kruidige kippenbouillon

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten bouillon

  • 1 kipfilet of gebruik kippenpoten of een kippenkarkas
  • 1 (gedroogde) rode peper
  • 2 steranijs
  • scheut rijstwijn
  • 2 bleekselderij stengels
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1,5 knoflooktenen
  • 1/2e kleine ui
  • 1 liter water
  • zout naar smaak
  • sojasaus naar smaak

Ingrediënten wontons

  • ongeveer 20 wonton vellen
  • 250 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1/2e kleine ui
  • 1,5 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • sojasaus naar smaak
Wontons in kruidige kippenbouillon ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • 2 middelgrote pannen + 1 deksel
  • middelgrote kom
  • bord
  • schone vochtige theedoek
  • fijne zeef

Bereiden

40 minuten 4 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wontons-in-kruidige-kippenbouillon


Voorbereiding -- 20 minuten

Zorg ervoor dat de wonton vellen zijn ontdooid. Was de bleekselderij en snijd in grove stukken. Schil de gember wortel en snijd ongeveer 3 cm hiervan grof voor de bouillon en rasp de overige 2 cm zo fijn mogelijk. Pel de knoflooktenen en ui, rasp de helft fijn en snijd de andere helft grof. Meng de geraspte ui en knoflook in een middelgrote kom met de geraspte gember, dit is alvast voor de vulling. Snijd de kip eventueel door de helft. Verwarm de middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg hier de bleekselderij en grof gesneden gember, ui en knoflook aan toe. Na enkele minuten kun je ook de kip, steranijs en rode peper toevoegen. Schenk er dan een liter water bij, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zodra deze kookt zet je de bouillon laag en laat je deze zachtjes koken, zo worden de smaken goed opgenomen. Wontons in kruidige kippenbouillon Wontons in kruidige kippenbouillon

Wontons in kruidige kippenbouillon afmaken -- 20 minuten

Ondertussen kun je de wontons gaan maken. Meng het gehakt met de geraspte gember, ui en knoflook en breng dit op smaak met sojasaus. Nu is de vulling klaar en kun je deze rauw verwerken in de wontons. Het vouwen van wontons is niet moeilijk; neem een velletje en leg dit met de punt naar beneden op je linkerhand. Leg een beetje vulling onderaan en bestrijk de onderste 2 randen met een beetje water. Vouw de wontons dicht zodat je een driehoekje krijgt. Maak de puntjes nat en vouw deze naar binnen, zo simpel is het! Herhaal tot alle wontons zijn gebruikt en leg ze ondertussen op een bord met een vochtige theedoek erop om uitdrogen te voorkomen. Zeef de bouillon, met de kipfilets kun je bijvoorbeeld later nog een ander recept maken als je wil. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout, sojasaus en rijst azijn. Kook hierin de wontons enkele minuten en serveer direct. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.