Wontons in kruidige kippenbouillon, helemaal zelf gemaakt binnen 45 minuten! Simpel én zo ontzettend lekker, een heerlijk licht soepje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg ervoor dat de wonton vellen zijn ontdooid. Was de bleekselderij en snijd in grove stukken. Schil de gember wortel en snijd ongeveer 3 cm hiervan grof voor de bouillon en rasp de overige 2 cm zo fijn mogelijk.
Pel de knoflooktenen en ui, rasp de helft fijn en snijd de andere helft grof. Meng de geraspte ui en knoflook in een middelgrote kom met de geraspte gember, dit is alvast voor de vulling.
Snijd de kip eventueel door de helft. Verwarm de middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg hier de bleekselderij en grof gesneden gember, ui en knoflook aan toe.
Na enkele minuten kun je ook de kip, steranijs en rode peper toevoegen. Schenk er dan een liter water bij, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zodra deze kookt zet je de bouillon laag en laat je deze zachtjes koken, zo worden de smaken goed opgenomen.
Ondertussen kun je de wontons gaan maken. Meng het gehakt met de geraspte gember, ui en knoflook en breng dit op smaak met sojasaus. Nu is de vulling klaar en kun je deze rauw verwerken in de wontons.
Het vouwen van wontons is niet moeilijk; neem een velletje en leg dit met de punt naar beneden op je linkerhand. Leg een beetje vulling onderaan en bestrijk de onderste 2 randen met een beetje water. Vouw de wontons dicht zodat je een driehoekje krijgt.
Maak de puntjes nat en vouw deze naar binnen, zo simpel is het! Herhaal tot alle wontons zijn gebruikt en leg ze ondertussen op een bord met een vochtige theedoek erop om uitdrogen te voorkomen.
Zeef de bouillon, met de kipfilets kun je bijvoorbeeld later nog een ander recept maken als je wil. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout, sojasaus en rijst azijn.
Kook hierin de wontons enkele minuten en serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.