Wontons in kruidige kippenbouillon, helemaal zelf gemaakt binnen 45 minuten! Simpel én zo ontzettend lekker, een heerlijk licht soepje.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wontons-in-kruidige-kippenbouillon
Verwarm de middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg hier de bleekselderij en grof gesneden gember, ui en knoflook aan toe. Na enkele minuten kun je ook de kip, steranijs en rode peper toevoegen. Schenk er dan een liter water bij, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zodra deze kookt zet je de bouillon laag en laat je deze zachtjes koken, zo worden de smaken goed opgenomen.
Wontons in kruidige kippenbouillon
Het vouwen van wontons is niet moeilijk; neem een velletje en leg dit met de punt naar beneden op je linkerhand. Leg een beetje vulling onderaan en bestrijk de onderste 2 randen met een beetje water. Vouw de wontons dicht zodat je een driehoekje krijgt. Maak de puntjes nat en vouw deze naar binnen, zo simpel is het! Herhaal tot alle wontons zijn gebruikt en leg ze ondertussen op een bord met een vochtige theedoek erop om uitdrogen te voorkomen.
Zeef de bouillon, met de kipfilets kun je bijvoorbeeld later nog een ander recept maken als je wil. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout, sojasaus en rijst azijn. Kook hierin de wontons enkele minuten en serveer direct. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.