Deze geroosterde pompoen met rode ui en truffel is een heerlijk bijgerecht voor bij tagliatelle of andere pasta. Serveer met (verse) truffel en balsamico.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-09-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Je hoeft de hokkaido pompoen niet te schillen, was deze wel eerst goed.
Snijd de pompoen door de helft en verwijder met een lepel de pitten. Snijd de pompoen in grove stukken en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Pel de rode uien en snijd deze in partjes, verdeel ook deze over de bakplaat. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof, verdeel deze over de pompoenstukken.
Besprenkel de pompoen met olijfolie en honing en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de pompoenstukken.
Maak de geroosterde pompoen af met balsamico en verse truffel schaafsels.
Als je geen verse truffel hebt, kun je ook een beetje uit een pot gebruiken, maar wees hier voorzichtig mee want deze smaken veel sterker. Heerlijk als bijgerecht met bijvoorbeeld tagliatelle. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.