Deze geroosterde pompoen met rode ui en truffel is een heerlijk bijgerecht voor bij tagliatelle of andere pasta. Serveer met (verse) truffel en balsamico.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-pompoen-met-rode-ui-en-truffel
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Je hoeft de hokkaido pompoen niet te schillen, was deze wel eerst goed.
Snijd de pompoen door de helft en verwijder met een lepel de pitten. Snijd de pompoen in grove stukken en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Pel de rode uien en snijd deze in partjes, verdeel ook deze over de bakplaat. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof, verdeel deze over de pompoenstukken.
Besprenkel de pompoen met olijfolie en honing en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de pompoenstukken.
Maak de geroosterde pompoen af met balsamico en verse truffel schaafsels.
Als je geen verse truffel hebt, kun je ook een beetje uit een pot gebruiken, maar wees hier voorzichtig mee want deze smaken veel sterker. Heerlijk als bijgerecht met bijvoorbeeld tagliatelle. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.