Deze curry van delicata pompoen kan natuurlijk ook gemaakt worden van andere soorten pompoen, want dan is deze curry net zo lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-08-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de pompoen, verwijder de uiteindes en pitten en snijd deze in halve plakken. Verdeel de broccoli in roosjes, niet al te klein. Rasp de limoen en pers het sap eruit.
Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit een scheut olie in een grote bakpan en bak de kipblokjes enkele minuten. Voeg de pompoen toe en na enkele minuten ook de broccoli roosjes.
Bak de rode curry pasta nog even mee en voeg dan de kikkererwten samen met de kokosmelk toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het begint te koken.
Laat het ongeveer 30 minuten zachtjes koken en voeg dan de limoenrasp en sap toe samen met sesamolie. Zodra de groenten zacht zijn breng je de curry op smaak met peper en zout.
Serveer met rijst of hartige crêpes en maak de curry af met sesamzaadjes en verse peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.