Deze gefrituurde courgettebloemen zijn makkelijk te maken en zijn gevuld met een vulling van kaas. Een heerlijke vegetarische snack!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Courgettebloemen kun je regelmatig bij een groenteboer kopen, maar het makkelijkste is om deze te gebruiken uit de moestuin.
Als de bloem nog mooi is heeft deze soms een steel en soms een mini courgette eraan. De bloemen met steel zijn de mannelijke bloemen en deze met een beginnende mini courgette zijn vrouwelijk. Je kunt deze beide gebruiken.
Rasp de schil van een halve citroen fijn en vermeng dit samen met verkruimelde feta. Was eventueel de salie en snijd deze vervolgens fijn. Meng deze samen met de feta en citroenrasp.
Verwijder het stampertje binnenin, dit kun je het makkelijkste voorzichtig met een schaar doen. Je kunt deze eventueel ook erin laten, maar ze zijn een klein beetje bitter.
Vul de bloemen voorzichtig met het feta mengsel. Vul ze niet tot de rand, want dan kun je de bloem niet meer sluiten door deze voorzichtig dicht te draaien. Je hebt hiervoor geen prikkertje of iets anders nodig, als je de bloem dicht draait zal dat voldoende zijn.
Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem.
Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Meer is er niet voor nodig. Het beslag moet ietswat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de courgettebloemen goed bedekt worden.
Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater. Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst.
Haal de courgettebloemen door het tempurabeslag en zorg ervoor dat ze dicht zijn. Frituur tot goudbruin aan beide kanten, voeg er niet teveel tegelijk toe aan de olie en serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.